Efter flere års rygter: Nu er Apple Watch en realitet

16x9

<p><em>Foto: Scanpix</em></p>

Foto: Scanpix

Nu er Apples smartwatch ikke længere blot et begreb, som især lever i tech-journalister og -interesseredes bevidsthed, men derimod et rigtigt produkt, der inden længe kan findes på butikshylderne.

LÆS OGSÅ: Apple afslører: Her er iPhone 6

It-giganten præsenterede her til aften sit smarte armbåndsur med navnet Apple Watch, som kan forbindes med iPhonen, på en presseevent i hovedkvarteret i Cupertino, Californien, og selvom vi har hørt om iWatch i et par år efterhånden, var det allerførste gang, at vi fik produktet at se.


Foto: Scanpix

LÆS OGSÅ: Så meget skal du betale for iPhone 6

I bedste Steve Jobs-stil afslørede topchef Tim Cook 'one more thing', som har fået sit helt eget interface med flere apps installeret, har et firkantet touch-display, en udskiftelig rem og er udstyret med flere sensorer. Armbåndsuret kommer i to forskellige størrelser, er vandtæt og har trådløs opladning.

- Apple Watch er det mest personlige apparat, vi nogensinde har skabt, lød det fra Tim Cook på scenen.

LÆS OGSÅ: Galleri: Se Apples nye iPhones og smartwatch

Den største nyskabelse i Apples lancering tirsdag aften er betalingssystemet Apple Pay, der er baseret på NFC-teknologien, hvor man kan betale med sin telefon. Apple Watch understøtter det nye system, og det betyder, at du kan bruge uret til at betale med.

Uret har også fokus på sundhed, for der følger både en fitness- og en trænings-app med, som arbejder sammen med urets sensorer, som blandt andet kan give dig besked om, hvor aktiv du er, og hvor meget - eller lidt! - du træner.

Apple Watch får en startpris på 349 dollar, men du skal væbne dig med tålmodighed, hvis du vil have fingre i det, for det kommer først på markedet i begyndelsen af det nye år. 

Herunder kan du se Apple Watch blive præsenteret.