Din smadrede smartphone er millioner værd

16x9

<p>En ødelagt smartphone er noget de fleste kender til. Men ofte smider man den ud eller bruger mange penge på at få den repareret.

En ødelagt smartphone er noget de fleste kender til. Men ofte smider man den ud eller bruger mange penge på at få den repareret. Men hvad hvis man i stedet kunne tjene lidt penge på den? 

Det har fem unge iværksættere mellem 20 og 26 år fokuseret på med deres lille forretning kaldet Phonetrade.dk. Det hele begyndte i slutningen af 2013, da de købte en stak gamle smartphones for små 1.900 kroner.

Millionforretning

De opkøber, istandsætter og videresælger de gamle smartphones, og det går så godt, at de har rundet den første million kroner i omsætning.

Og de forventer en fordobling inden årets udgang.

- Vi havde ikke forventet så meget salg som vi har fået og vi må virkelig løbe hurtigt for at kunne følge med. Vi har i hvert fald sat salgsrekord i de to varmeste uger i år, så vi har virkelig fået noget at se til, fortæller Frederik Fisker, der er Phonetrade.dks økonomiske ansvarlige.

Få penge eller donér beløbet

Hvis du selv har en ødelagt smartphone, kan du igennem enkle skridt på deres webside få en vurdering og et uforpligtende tilbyd på din mobil. Herefter kan man så vælge enten at få pengene direkte overført eller man kan også vælge at donere beløbet til Røde Kors. 

Selvom Phonetrade.dk opkøber de fleste smartphones uanset hvilken stand de er i, så har de klart størst fokus på Apple produkter, da de er nemmere at sælge videre. Men de er samtidig også opmærksomme på hælervarer, så de tjekker alle de mobiler de får ind, om der skulle foreligge en tyverianmeldelse.

En enhed ligger i gennemsnit på lager i en uge hos Phonetrade, som også har gjort både købs- og salgsprocessen til en kort og overskuelig affære. Ønsker du at sælge din enhed, så får du en emballage og et forsikret pakkelabel tilsendt med posten, hvorefter du indsender din enhed. Herefter står pengene på din konto inden for 72 timer, oplyser Phonetrade.dk.