Din iPhone forandrer sig senere på måneden

16x9

<p>Tirsdagens hypede presse-event bød ikke kun på <a href="http://beep.tv2.dk/nyheder/billedgalleri-her-er-apples-nye-iphones" target="_blank">to nye

Tirsdagens hypede presse-event bød ikke kun på to nye telefoner, men også flere detaljer om Apples nye styresystem.

Under præsentationen kom det nemlig frem, at iOS 7, der som navnet antyder er den syvende version af Apples styresystem til iOS-enheder, bliver frigivet til offentligheden den 18. september, hvor udrulningen således begynder.

iOS 7 kan downloades til iPhone 5, iPhone 4S og iPhone 4 samt iPad mini, anden, tredje og fjerde generation iPad og femte generation iPod touch. iOS 7 er i øvrigt standard-software i de to nye produkter, iPhone 5S og iPhone 5C.

Apple-topchef Tim Cook gjorde det under iPhone-eventen klart, at styresystemet snart vil være ”verdens mest populære operativsystem”.

Blev afsløret i juni
Det er nøjagtigt tre måneder siden, at Apple for første gang viste iOS 7 frem for offentligheden. Det skete i forbindelse med Apples årlige udviklerkonference, WWDC, og her betegnede Cook det nye system, som ”den største ændring af platformen siden iPhonen blev introduceret for fem år siden”.

LÆS OGSÅ: Se hvordan din iPhone ændrer sig

Styresystemet byder foruden et helt nyt grafisk udtryk med et fladere design og nye apps også på et nyt meddelelsescenter, bedre multitasking og et kontrolcenter med genveje til apps og mulighed for at tilgå de vigtigste indstillinger. iOS 7 har også AirDrop, som lader brugerne dele filer trådløst, samt en konkurrent til Spotify, nemlig iTunes Radio.

Tirsdag aften blev der præsenteret nogle få nye funktioner, blandt andet en forbedret Siri, som dog formentlig stadig ikke taler dansk. Apple kunne også demonstrere nye lyde i form af ringetoner og alarmtoner. Desuden vil selskabet i forbindelse med frigivelsen af iOS 7 gøre dets iWork-apps - iPhoto, iMovie, Pages, Numbers og Keynote - helt gratis for brugerne at hente ned.