Det overrasker Google med på onsdag

16x9

<p>Mens Apple holder sig noget tilbage med at lancere nye produkter på deres udviklerkonference, så ser det ud til at stå anderledes til for Google.</

Mens Apple holder sig noget tilbage med at lancere nye produkter på deres udviklerkonference, så ser det ud til at stå anderledes til for Google.

For de åbner deres længe ventede konference, Google I/O, på onsdag i San Francisco. De har længe lagt i ovnen til store forandringer og fornyelser, og åbningen bliver det første officielle billede på hvilken satsning og hvad de kommer med.

Nyt Android

Den seneste Android-version kaldet Kitkat 4.4 kom ud for ni måneder siden. Og meget kunne tyde på, at det er på tide til en Android 5.0-version. Navnet er der tvivl om, men blandt andet TechRadar.com mener, at de vil holde sig i slikland, og give den næste opdatering Lollipop.

Her kunne Google gøre som Apple, og lade Hangouts og SMS smelte fuldstændig sammen på alle deres enheder. Og Google Voice skulle nu også finde vej til besked-appen, så du samler tekstbeskeder, chat og videokald ind i én samlet app. 

Google-uret kommer

De fleste analytikere mener, at Google vil fokusere på deres kommende wearable-styresystem, Android Wear. Systemet vil i første gang være at finde i de nye smartwatches fra både LG og Motorola, som skulle komme ud i næste måned. To produkter, som sikkert også vil fremvist igen.

CNet.com er sikre på, at Google også vil fremvise nye produkter fra blandt andet Samsung. Samsung har dog allerede smartwatch-produkter i butikkerne i form af deres Gear-serie, men de ure kører på Android-konkurrenten Tizen. 

Så det bliver interessant at se, hvor meget anderledes Android Wear egentlig er på Samsungs versioner. 

Google-briller og Chromecast

De smarte Google-briller er stadig kun ude i en dyr udvikler-udgave, der stadig ikke helt har fundet sit rigtige ben at stå på. Men det kan de mange udviklere måske vise svaret på. De har brugt brillerne, de har udviklet til dem og måske er de så tæt på at være klar til forbrugerne, at Google annoncerer en salgsstart af brillerne. 

Noget andet der allerede er ude, og som meget vel også kunne få en lille spot på Google I/O er Chromecast. Den smarte lille streamings-dongle mangler stadig en del endnu for at kunne slå Apple TV. Og mens der kommer flere til (FireTV), så gælder det om at holde fast i det momentum, som Google har oparbejdet. 

Google kunne meget vel annoncere flere samarbejdspartnere og muligheder på Chromecast i løbet af konferencens dage. 

Vi ved under alle omstændigheder meget mere onsdag aften og derefter.