Det Hvide Hus raser over Obama-selfie

16x9

<p><em>Barack Obama poserer sammen med David 'Big Papi' Ortiz til en event, hvor 2013 World Series-vinderholdet Red Sox blev fejret.

Barack Obama poserer sammen med David 'Big Papi' Ortiz til en event, hvor 2013 World Series-vinderholdet Red Sox blev fejret. Foto: Scanpix

Tidligere på ugen tog baseballspilleren David Ortiz, der ifølge Wall Street Journal har en sponsoraftale med it-giganten Samsung, fra Boston-holdet Red Sox en selfie med præsident Barack Obama ved sin side.

Det ’spontane’ øjeblik på græsplænen foran det Det Hvide Hus’ blev dog hurtigt distribueret af Samsung, der bemærkede den Samsung-smartphone, som Ortiz brugte til at forevige sit møde med præsidenten, til selskabets millioner af følgere på Twitter.

Ifølge avisen udsendte Samsung også en pressemeddelelse, hvor selskabet roste ”det historiske øjeblik” og oplyste, at det forud for besøget havde koordineret med Ortiz, ”hvordan man deler billeder med fans”.

Det har nu fået Det Hvide Hus, der mener, at der er tale om et reklamestunt, op i det røde felt.

- Det Hvide Hus har en regel om, at det kommer med indvendinger mod forsøg på at udnytte præsidentens portræt til kommercielle formål. Og vi vil helt sikkert gøre indsigelse i denne sag, siger Det Hvide Hus’ pressesekretær Jay Carney til Wall Street Journal.

Han ønsker ikke at oplyse, hvorvidt advokater fra Det Hvide Hus allerede er i kontakt med Samsung for at få selskabet til at droppe brugen af billedet med Obama.

'Big Papi', som David Ortiz bliver kaldt, påstår, at selfien ikke er del af hans aftale med Samsung.

Han kan dog ikke afvise, at billedet minder en hel del om den stjernespækkede selfie, som den amerikanske talkshow-vært Ellen DeGeneres, der også har en aftale med Samsung, tog under årets Oscar-prisuddeling for en måned siden. Billedet blev på kort tid det mest delte nogensinde på Twitter.

Herunder kan du se både David Ortiz' tweet og Samsungs efterfølgende retweet.