Defekt iPhone-batteri: Sådan ombytter du det til et nyt

16x9

<p><em>Døjer du med et sløvt batteri i din iPhone, som ofte skal oplades, er det muligvis defekt.

Døjer du med et sløvt batteri i din iPhone, som ofte skal oplades, er det muligvis defekt. I så fald erstatter Apple det med et nyt uden beregning. Foto: Polfoto

Har du en iPhone 5 med et defekt batteri, kan du fra den 29. august få batteriet ombyttet til et nyt. Fra den dag er Apples ombytningsprogram nemlig tilgængeligt i Danmark.

Du skal på det tidspunkt henvende dig til en lokal autoriseret Apple-samarbejdspartner for at få erstattet dit batteri med et nyt. Du finder den nærmeste forhandler, som er med i ordningen, ved at klikke på 'Apple Authorized Service Provider' her.

LÆS OGSÅ: Apple tilbagekalder iPhone-batterier

Din iPhone bliver undersøgt forud for ombytningen for at kontrollere, at den er en af de berørte enheder, og at den ellers fungerer, som den skal.

Det oplyser Apple, som også kommer med følgende guide til, hvordan du forbereder din iPhone 5 til batteriombytningen:

1. Sikkerhedskopier data til iTunes eller iCloud
iTunes: Når du har sikret dig, at din computer har den seneste version af iTunes, slutter du din enhed til. Derefter vælger du ’Arkiv’ -> ’Enheder’ -> ’Sikkerhedskopi’ i boksen. Du kan også sikkerhedskopiere ved at synkronisere enheden med computeren via iTunes. Her er sikkerhedskopiering det første trin.

iCloud: Tryk på symbolet for ’Indstillinger’, og vælg ’iCloud’ på telefonen. Her indtaster du dit Apple-id og logger ind, hvis du ikke allerede er det. Under ’Lagring & sikkerhedskopier’ slår du iCloud-sikkerhedskopi til, hvis indstillingen er slået fra. Tryk på ’Sikkerhedskopier nu’.

Du kan få hjælp til sikkerhedskopiering her.

2. Fjern din enhed fra ’Find min iPhone'
Det gør du ved at gå i ’Indstillinger’ -> ’iCloud’ og klikke ’Find min iPhone’ fra. Læs mere her.

3. Slet data og indstillinger
Gå i ‘Indstillinger’ -> ‘Generelt’ -> ‘Nulstil’ -> ‘Slet alt indhold og indstillinger’.

It-giganten oplyser desuden, at hvis din iPhone 5 har en skade – for eksempel en revnet skærm – skal den formentlig laves, inden batteriet bliver udskiftet.

Apple tilbagekalder en række batterier i iPhone 5-telefoner, der er solgt i perioden fra september 2012 til januar 2013, fordi batterilevetiden pludselig kan blive forringet, og enheden derfor skal oplades oftere.

Tjek, om din telefons serienummer er på listen, via linket her.