Dansk firma giver designelskere lyd på væggen

16x9

<p>- Hi-fi, som vi kender det, er dødt. </p>

- Hi-fi, som vi kender det, er dødt.

Med den samme selvsikkerhed, som da Zipp-højttaleren blev præsenteret sidste efterår, viste danske Libratone mandag eftermiddag et nyt medlem af Libratone-familien frem for den danske tech-presse.

Loop hedder Libratones løsning på den provokerende påstand øverst i artiklen, og den byder på samme velkendte skandinaviske designsprog som firmaets tidligere modeller Lounge, Live og Zipp.

LÆS OGSÅ: Dansk designhøjttaler har kæmpe succes

- Nu er familien gjort mere eller mindre komplet, sagde Tommy Andersen, der er direktør i Libratone, til mandagens præsentation.

Den 2,7 kilo tunge Loop adskiller sig fra de øvrige ’familiemedlemmer’ ved at have en anderledes form – den er nemlig cirkulær og kan både hænge på væggen og stå på et bord eller en hylde. Der medfølger både vægophæng og fod.

- Den runde form er en geometrisk form, der kan gå alle steder, fordi den ikke behøver at passe med skarpe linjer fra hylder og andre møbler i et rum. Formen er neutral og indretningsvenlig, og så synes vi selvfølgelig også, at den er flot, sagde Kristian Krøyer, der er firmaets kreative chef.

- Loop er let i sit udtryk, men leverer en overlegen lydkvalitet netop på grund af sin runde form. Med en minimalistisk enkelthed og et veludført håndværk repræsenterer Loop en fusion af form og funktion.

LÆS OGSÅ: Mød højttaleren forklædt som parabol

Den lille kompakte højttaler ligner unægtelig en miniudgave af B&Os A9-højttaler, der er formet som en hjemmeparabol, men Libratone havde ifølge eget udsagn allerede designet Loop, da den danske elektronikproducent kom dem i forkøbet med A9 sidste år.

- Der er ingen sammenhæng. Det er en enkel geometrisk form, som man ikke kan have patent på. Vi ville lave den bedste væghøjttaler – skulle vi så lave den næstbedste, bare fordi andre har lavet et rundt produkt før os? spurgte Kristian Krøyer retorisk.

Ingen kompromiser med lydkvaliteten
Lydmæssigt er Loop mere kraftfuld end Zipp’en og lægger sig tæt op ad Live-produktet på trods af sit mere kompakte design. Højttalerens indbyggede Digital Signal Procession-teknologi og de digitale, aktive forstærkere leverer sammen med ægte bånddiskanter en ”detaljeret og overdådig lydoplevelse”.

Højttalerens runde form og Libratones FullRoom-teknolgi sørger for at sprede lyden i alle retninger, mens væggene bruges til at reflektere lydbølgerne, så rummet fyldes med musik.

Libratone frigiver også en opdateret app til mobilen tirsdag. Med app’en kan du blandt andet booste lyden fra din Libratone-højttaler ved at justere den i forhold til omgivelser og musiktype.

Slut med grimme højttaler-kabler
Libratone Loop kan både streame lyd trådløst fra iOS- og Android-enheder via henholdsvis AirPlay- og DLNA-teknologien. Du kan spille musik fra streamingtjenester som Spotify og WiMP samt lytte til musik fra internetbaserede radiostationer på alle Libratones højttalere.

Ligesom Zipp kommer Loop med Libratones egenudviklede PlayDirect-teknologi, der skaber en direkte WiFi-forbindelse mellem højttaler og kompatibel enhed. Det betyder, at du ikke behøver at være i nærheden af et WiFi-netværk for at sende lyd trådløst fra eksempelvis din iPhone til din Loop.

Libratone Loop er på det danske marked med det samme til en pris på 3.699 kroner. Den kommer i første omgang i tre farver, sort, grå og rød, men ekstra uld-covers kan købes separat for 499 kroner per styk.

Vi spænder den nye Libratone Loop på testbænken, så snart vi her på Beep-redaktionen modtager et testeksemplar. Det sker forhåbentligt inden for et par uger.