Brugte iPhones storhitter til jul

16x9

<p><span style="font-size: small;">Håber du på en hård pakke fra Apple under juletræet i år, selvom pengene i familien er små?</span></p>

Håber du på en hård pakke fra Apple under juletræet i år, selvom pengene i familien er små?

Så behøver du måske ikke opgive på forhånd.

Danskerne giver nemlig flere brugte iPhones i julegave end nogensinde før. Sådan lyder meldingen fra forhandleren BrugteiPhones.dk, hvor salget i december foreløbigt ser ud til at slå rekord. Her har man allerede i den første uge af julemåneden omsat brugte telefoner for 1 million kr.

Det flotte salg skyldes blandt andet et mærkbart holdningsskifte blandt køberne. Det mener stifteren af BrugteiPhones.dk, Julius Winther.

LÆS OGSÅ: Nu kan du gøre din gamle iPhone god igen

- iPhones er ekstremt populære, men de er de dyreste telefoner på markedet. For blot et par år siden var det utænkeligt at man som firma eller privatperson gav en brugt telefon i julegave, men det er det ikke længere, siger han i en pressemeddelelse.

Som årsag peger Julius Winther blandt andet på en voksende prisbevidsthed hos forbrugerne.

- Apple lader deres telefoner stige i pris hver gang der lanceres en ny model. Det er simpelthen blevet for dyrt for mange iPhone-fans at betale over 7000 kr. for en ny telefon, siger han.

Også hos brugtforhandleren Phonetrade har man oplevet en stor stigning i omsætningen op til jul.

- Der er nærmest tale om en fordobling af vores normale salg, så man må sige at interessen er stor. Folk har efterhånden opdaget at de kan spare gode penge ved at købe brugt, uden at de nødvendigvis behøver gå på kompromis med kvaliteten, siger Morten Zachariasen, salgsansvarlig hos Phonetrade til tv2.dk.

LÆS OGSÅ: Galskab: Byder over 400.000 kr. for en iPhone 6

Ifølge ham kan øgningen i salget også skyldes at det nu er blevet mere sikkert at købe brugt, i takt med at forhandlerne er skudt frem på nettet.

- Man har jo langt flere rettigheder og garantier hvis man køber en brugt iPhone hos os, end hvis man for eksempel handler med en privatperson på Den Blå Avis, siger Morten Zachariasen.

Alt efter model og hukommelse kan en brugt iPhone i øjeblikket erhverves fra omkring 1200 kr. og op. Skal der en iPhone 6 under træet til jul, kommer man dog næppe under 5000 kr.

Men det er skam ikke kun Apples telefoner, der har kronede dage på brugtmarkedet. Den originale iPod går også som varmt brød på nettet i øjeblikket, efter at den blev fjernet fra techgigantens produktlinje i september.

Her er priserne dog anderledes dyre, hvor en 1. generations iPod Classic kan indbringe helt op til svimlende 540.000 kr. på eBay.