Uenighed om udfaldet af tv-duel

16x9

Uenighed om, hvem der vandt den anden mellem Fogh (V) og Thorning (S)

En angrebsivrig Helle Thorning-Schmidt havde succes med at gå hårdt til Anders Fogh Rasmussen, da de to statsministerkandidater søndag aften tørnede sammen på DR i den sidste direkte tv-duel før valget. Politisk kommentator Michael Kristiansen, der tidligere har været rådgiver for netop Anders Fogh Rasmussen, giver sejen til den socialdemokratiske udfordrer.

"Med de præmisser, der er for sådan en duel, så synes jeg, at hun vinder i aften," siger Michael Kristiansen. I Jyllands-Posten giver Ralf Pittelkow dog Fogh (V) en klar sejr.

"De fleste Thorning-tilhængere vil sige, at Thorning vandt. De fleste Fogh-tilhængere vil sige, at Fogh vandt. Men det betyder ikke, at de to bedømmelser er lige holdbare. Det var Foghs aften," siger Pittelkow.

Men Michael Kristiansen mener dog, at Thorning-Schmidt (S) vandt på den aggresive stil.

"Helle Thorning satsede langt mere end i den første tv-debat.Hun var meget direkte og til tider aggressiv, men det lykkedes hende også at trænge statsministeren i defensiven. Det var især den første del af duellen, hun vandt klart. Jeg synes, man så en trængt statsminister, der virkede overrasket over at blive udfrittet og stillet så skarpe i spørgsmål," siger Michael Kristiansen.'

Hård tone
De beskyldte hinanden for at have hemmelige planer i skuffen og henviste til holdningerne hos de partier, som skal støtte dem.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) beskyldte Helle Thorning-Schmidt (S) for at stå i spidsen for et flertal, der ville ophæve skattestoppet. Helle Thorning-Schmidt beskyldte Anders Fogh Rasmussen (V) for at ville gribe økonomisk ind over for kommunerne.

Det meste af debatten var en gentagelse den første duel og af replikker, som er hørt før i valgkampen om velfærd, ventelister, skattestop, asylansøgere, boliger.