Pukkelrygget dinosaurus fundet i Spanien

16x9

Spanske forskere har fundet rester af en seks meter lang kødædende, pukkelrygget dinosaurus, som har haft små svingfjer på forbenene

Spanske forskere har gjort et sensationelt fund. Under årgammelt sand og dynd har de gravet en uhyre velbevaret, seks meter lang, pukkelrygget rovdinosaurus frem. Det skriver MetroXpress.

Dinoen er så unik, at den har fået oprettet sin egen slægt, skriver Experimetarium.dk efter offentliggørelsen i verdens førende tidsskrift, Nature, onsdag.

Den sære skabning har fået navnet Concavenator corcovatus, der betyder "den pukkelryggede jæger fra Cuenca" efter byen Cuenva mellem Madrid og Valencia, hvor den blev fundet.

Selv efter 125 millioner år i jorden kan man se aftryk af trædepuder og skællene på dens fødder. Den besynderlige pukkel midt på ryggen er en forlængelse af to ryghvirvler, der har dannet et lille sejl lige over hoften.

- Puklen har nok været mere til syn end til gavn. Og ligesom moderne påfugle bruger halefjerene til at tiltrække en mage, har dinosauren gjort sig til med sin flotte pukkel, siger dinosaurekspert og geolog Jesper Milàn, Københavns Universitet.