Politiker: Dyresex skal forbydes

Debatten om dyresex er i den grad blusset op igen efter programmet "Danmark ifølge Bubber" på TV 2 torsdag aften. I programmet ser man blandt andet en mand bryde ind i en stald og have samleje med en ged.

Ifølge partiet Fokus er det på høje tid, at dyresex forbydes. Derfor har partiets formand, Christian H. Hansen, fremsat et lovforslag i Folketinget, der skal gøre dyresex og dyrepornografi forbudt.

"Jeg mener, det skal forbydes, fordi dyret er et levende væsen, der ikke selv kan sige fra," siger Christian H. Hansen til TV 2 News.

"Jeg så programmet i går, og det var ganske klamt og ulækkert. Men en stor tak til Bubber for at tage sagen op. Det er rigtig godt, at det kommer frem," siger Christian H. Hansen.

Dyresex er ulovligt i Norge, Sverige og Tyskland, men i Danmark er der ingen lov, der direkte forhindrer, at mennesker har sex med dyr.

Ifølge Dyreetisk Råd er det tilstrækkeligt med Dyreværnsloven, der forhindrer mennesker i at gøre skade på dyr, men det er ikke nok, mener Christian H. Hansen.

"Det er en latterlig argumentation. Masser af dyrlæger siger, at dyrene lider overlast, for eksempel rifter i endetarmen. Det samme viser undersøgelser i Norge og Sverige," siger Fokus-formanden.

I programmet "Danmark ifølge Bubber" anslås det, at 5-7 procent af den mandlige befolkning herhjemme haft sex med dyr.

Hvad mener du? Skriv din kommentar længere nede på denne side.