Kommunalchefer mistænkes for frås

16x9

To tidligere topdirektører i Kolding Kommune kan have begået mandatsvig ved at misbruge skattekroner til dyre restaurationsbesøg. Det skriver JydskeVestkysten.

En stribe aktindsigter, som avisen har begæret, afslører, at forhenværende kommunaldirektør Ingemann Olsen og for­henværende teknisk direktør Hans Jør­gen Bøgesø med koner i september 2009 spiste middag på michelinrestauranten Margaux i Berlin i forbindelse med en international konference om byplanlæg­ning. Regningen løb op i 705 euro eller ca. 5500 danske kr. per kuvert.

Det er langt over det loft på 1000 kr., som Østre Landsret lagde i Peter Brixtofte-sagen som det højst acceptable, når politikere og embedsmænd spiser for skatteyderpenge.

Kan være strafbart
I forbindelse med JydskeVestkystens afdækning af et andet dyrt kommunalt restaurationsbesøg på restauranten Noma i København sagde juraprofessor Lars Bo Langsted, at "en enkelt gangs fornøjelse" ikke kan siges at være mandatsvig.

Nu mener juraprofessoren, at overvejelser om, at der kan være begået noget strafbart, "er nærliggende".

"Forvaltningsretsligt kan jeg slet ikke forstå, at man kan få den tanke at spise for over 1000 kr. efter Brixtoftedommen, og dertil er det meget vanskeligt at se, hvordan det kan være et offentligt formål at bespise ægtefæller," siger Lars Bo Langsted.

Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), har nu bedt Kommunernes Landsforening om en juridisk vurdering af sagen.