Thorning tager EU-break fra Troels Lund

Thorning lukker helt af for kommentarer til skattesagen og Troels Lund. Hendes fokus er på EU-formandskabet.

Mens sagen om tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) mulige magtmisbrug rydder dagsordenen på Christiansborg, er statsminister Helle Thorning (S) mandag rejst på lyntur til tre EU-lande, heriblandt Grækenland.

Formålet med turen er at forberede det danske EU-formandskab, som begynder om blot tre uger.

Og selvom Ekstra Bladets afsløring af, at Troels Lund Poulsens tidligere spindoktor har forsøgt at lække personfølsomme oplysninger fra hendes skattesag, har vakt stor opsigt, vil Helle Thorning-Schmidt ikke gå ind i sagen:

- Jeg har ingen kommentarer til den sag, siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

Hun vil heller ikke kommentere på, hvorvidt Troels Lund Poulsen gjorde det rigtige ved at søge orlov fra Folketinget. Og det vil også være det samme svar pressen bliver mødt med tirsdag, når statsministeren holder sit ugentlige pressemøde.

Dermed vælger Helle Thorning-Schmidt at overlade sagen til skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), som fredag meddelte, at der skal nedsættes en undersøgelseskommission.

Den skal blandt andet afsløre, om Troels Lund Poulsen eller andre i Venstre har forsøgt at påvirke skattesagen.

Mandag vil Helle Thorning-Schmidts fokus i stedet være på håndtering af gældskrisen i EU.

Klokken 6.50 lettede forsvarets grå Challengerfly i nattemørket fra Kastrup Lufthavn i et hæsblæsende tempo for at flyve statsministeren til besøg i Rumænien, Bulgarien og Grækenland på én dag, inden turen slutter klokken 23 mandag aften i Kastrup.

Om bord på flyet kan Helle Thorning-Schmidt og embedsmændene fra statsministeriet læse dagens aviser, der alle fokusere på Troels Lund Poulsens rolle i skattesagen.

Helle Thorning-Schmidt kaster sig dog i stedet over papirer, der skal forberede hende på møderne med lederne fra de tre EU-lande, heriblandt Grækenland, der nærmest er blevet symbolet på krisen i eurolandene.

Mandag mødes Tysklands kansler, Angela Merkel. og Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, i Paris for at enes om forslag til en ny EU-traktat. Et spørgsmål, som også vil være i fokus på Thornings besøg mandag.

/ritzau/