Breivik ville tale engelsk

16x9

Flere har bidt mærke i, at Brevik taler og skriver flydende engelsk

Norsk politi fortalte på et pressemøde, at den terrorsigtede Anders Behring Breivik forlangte at tale engelsk under det første retsmøde.

I sidste uge, da Anders Behring Breivik blev fremstillet i retten, ønskede han at være i klædt uniform. Det fik han ikke lov til, og i dag kom det så frem, at han også ønskede at forklare sig på engelsk.

"Da vi var i retten, ønskede han at udtale sig på engelsk," sagde en af efterforskerne på pressemødet.

Sagde han, hvorfor han ville udtale sig på engelsk?

"Nej, han sagde bare, at han ville udtale sig på engelsk. "

Anders Behring Breivik taler og skriver tilsyneladende flydende engelsk. Så flydende at udenlandsk presse har bidt mærke i, at Anders Behring Breiviks manifest er skrevet på et stort set fejlfrit engelsk.

Og for amerikansk presse gør det ikke sagen mindre interessant, at Breivik har kopieret dele af den såkaldte UNA-bombers manifest. Han terroriserede USA med brevbomber gennem 23 år.

Samtidig er det kommet frem, at Breiviks søster bor i Californien, og at hun er blevet afhørt.

Politiet ville ikke afsløre detaljer om efterforskningen, men oplyste at deres hovedfokus i efterforskningen går på at finde ud af om Anders Behring Breivik havde medskyldige.

Og politiet mere end antydede, at en del af efterforskningsarbejdet foregår i udlandet.

"Vi har samarbejdspartnere, som vi selvfølgelig bruger, og efterhånden har vi sendt efterforskere ud forskellige steder," lød det på pressemødet.

Derudover er der udenlandske politifolk til stede i Norge.

"Man skal være varsom, men det kan bekræftes, at der er repræsentanter fra flere lande i Norge," sagde efterforskeren på pressemødet.

Men indtil videre tyder alt på, at Anders Behring Breivik arbejdede alene.