Skatteminister vil ikke have offentlig it

Statskassen har sparet store beløb ved at udlicitere it-systemer til private selskaber som CSC. Derfor kan det ikke betale sig at lave et offentligt it-system med tjenestemænd, som ikke kan strejke.

Det siger skatteminister Peter Christensen (V) om strejken blandt fagforbundet Prosas 330 it-ansatte medlemmer hos CSC, der har over 120 kontrakter med det offentlige. Her kan over 300.000 få forkerte lønsedler, og Skat har sat forskudsopgørelser og andet på pause.

"At staten sætter sine it-opgaver i udbud og vælger private leverandører, der kan levere det bedste og billigste produkt, er kun godt købmandskab. Det har sikret, at staten kunne spare mange penge på meget store it-opgaver," siger Peter Christensen.

CSC betjener også TDC, Berlingske Media og Tryg. CSC regner ikke med, at konflikten rammer driften af systemerne. I stedet for de 330 strejkende har selskabet 190 nye folk klar - dels konsulenter, dels CSC-folk fra udlandet.

Selv om strejken i CSC kan give gener i Skat, har selskabet givet Skat garantier, forklarer Peter Christensen.

"Vi har fået besked fra CSC om, at de har taget forholdsregler for at sikre, at opgaver, som de løser for staten, fortsat kan blive løst. Jeg har sagt til Folketinget, at skulle der opstå meget store problemer, forbeholder vi os ret til at kræve erstatning," siger han.