Espersen: Jeg har det rigtig godt

Espersen har det "allerbedst med at Barfoed er valgt som politisk leder"

Den konservative folketingsgruppe har på et møde - som ventet - valgt Lars Barfoed som ny politisk leder.

Han har afløst Lene Espersen, som TV 2 fangede på gangen efter mødet:

"Jeg har det rigtig godt - både med de ord, jeg har fået lov til at sige i folketingsgruppen i dag, men jeg har det allerbedst med, at Lars Barfoed er valgt som ny politisk leder med opbakning fra alle. Jeg tror, det er en ny start for partiet," siger Lene Espersen, der fik blomster af folketingsgruppen.

Hun har til mødet givet sin forklaring på, hvorfor hun følte, at det var nødvendigt at trække sig som formand for Det Konservative Folkeparti.

"Jeg har fået en meget smuk tale af gruppeformanden, så jeg er meget glad for det forløb vi har været igennem - også her i formiddag," siger Lene Espersen og kalder Lars Barfoed kampberedt:

"Ikke mindst er jeg meget glad for, at vi har en kampberedt Lars Barfoed, der er klar til at påtage sig opgaven som politisk leder," siger hun og bekræfter, at hun også stemte på ham som politisk leder.

Khader havde svært ved at finde ord
Ifølge Lene Espersen var der fuld opbakning til Lars Barfoed på gruppemødet. Inden gruppemødet havde blandt andet Naser Khader imidlertid svært ved at finde ord for lederskiftet - og hvad Lars Barfoed kan gøre bedre som partileder end Lene Espersen:

"Jeg mener, det er vigtigt altid at bakke op om den formand, der er. Vi nåede også til den konklusion i går, at der ikke var så meget at gøre i forhold til den situation, vi stod i," siger Naser Khader.

Se Naser Khaders svar i videoen. Artiklen fortsætter under videoen:

Lene Espersen meldte i går til sit pressemøde - hvor hun trådte tilbage som partiformand - ud, at hun fortsætter som udenrigsminister - og det var ifølge Lars Barfoed efter hans ønske:

"Jeg havde inden Lenes udmelding, meddelt hende, at mit ønske ville være, at hun fortsætter som udenrigsminister," sagde Lars Barfoed.

Det sker, selv om Lene Espersens udmelding kom inden Lars Barfoed - ifølge egne udtalelser - havde besluttet sig for, at han ville efterfølge Lene Espersen som partileder.