Video: Historisk sejrstale af Obama

Video: Se hele Obamas sejrstale til 100.000 tilhængere i sin hjemby Chicago

Til mindst 100.000 ellevilde tilhængere i hans hjemby Chicago lovede Obama i sin sejrstale, at en sand forandring er på vej i USA

"Det har været længe undervejs. Men i aften, og på grund af hvad I gjorde på denne dae, ved dette valg i dette afgørende øjeblik, så er forandringen kommet til USA," sagde han.

Han lovede at samle USA og sagde, at partifarverne blå og rød ikke skal overskygge, at "vi er De Forenede Stater".

"Vi har bevist, at den sande styrke i vores nation ikke kommer fra graden af vores rigdom, men fra vores idealers magt - muligheder, demokrati, frihed og håb.

"Til dem der vil rive verden ned siger vi, vi vil overvinde jer. Til dem der søger fred og sikkerhed siger vi, vi vil støtte jer," sagde han.

Obama takkede republikanerne
Han takkede sin republikanske modkandidat John McCain og hans vicepræsidentkandidat Sarah Palin og lovede, at han vil række hånden ud til dem og søge samarbejde med dem.

McCain erkender nederlag
I sin hjemstat Arizona erkendte McCain sit nederlag og sagde, at Obama har opnået "en stor ting for sig selv og for sit land".

"Det amerikanske folk har talt, og det har talt klart," sagde han.

Han føjede til, at han respekterer den måde, som Obama har inspireret mange amerikanere, som tidligere ikke har deltaget i valg.