Ny Alliance smider partiprogrammet

Ny Alliance med Naser Khader i spids­en har besluttet sig for at opgive he­le sit hidtidige partiprogram for at begynde helt forfra politisk. Det oply­ser Naser Khader til TV 2.

Partiet opgiver dermed det partipro­gram, som blev udarbejdet af de tre stiftere, Naser Khader, Anders Samuel­sen og Gitte Seeberg i august 2007.

Men efter at Gitte Seeberg nu er væk ryger alt rødt ud og ind kommer klare liberale budskaber. Det gamle program er for omfattende og stritter i for mange retninger.

Prioriterer værdi- og skattepolitik
"Vi tre stiftere har lavet et partiprogram, der bygger på kompromiser uden en rød tråd. Alt godt fra havet. Vi smider partiprogrammet væk og laver et partiporgem, der skal vedtages på et landsmøde," siger Naser Khader.

Partiet vil nu lægge mere vægt på værdipolitik. Også skattepolitikken og erhvervspolitikken skal skærpes i liberal retning.

Et af partiets store mærkesager, udlændingepolitikken skal også ændres.

Udlændinge skal have adgang til Danmark, men ikke til de offentlige kasser, lyder det.

Forholdet til Dansk Folkeparti vil dog ikke blive meget bedre.

"Vi synes stadig det er dybt problematisk, at Dansk Folkeparti har monopol på den første politik, men vi har brugt for meget krudt på at definere Dansk Folkeparti negativt i forhold til os," siger Naser Khader.