Kvalitetsreform uden S og R

Både Socialdemokraterne og De Radikale er ude af forhandlingerne om regerin­gens kvalitetsreform. S gik lørdag eftermiddag, og et par timer senere havde R fået nok.

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) erkender, der er for langt mellem parterne, mens De Radikale mener, at der ikke er vilje til at bruge tid på forhandlingerne, der skal hastes igennem for at få finansloven på plads.

Og efter Socialdemokraternes opfattel­se er der hverken penge, kvalitet eller reform i regeringens udspil.

R: Vi ønsker færre regler - regeringen ønsker mere kontrol
"Regeringen kunne ikke levere, når det kom til færre regler og mere plads til at lade de ansatte i den offentlige sektor gøre deres arbejde. De er mere optagede af brugerundersøgelser og styring. Når det kom til ønsker om færre regler, kunne vi ikke få andet end hensigtserklæringer. Det er ikke nok," siger den radikale leder, Margrethe Vestager til Ritzau.

Det er hendes vurdering, at der er gået så meget tid med andre forhandlinger, at der reelt ikke er tid til at nå en grundig diskussion af en ambitiøs kvalitetsreform, inden finansloven skal være på plads.

"Ikke når vi er så langt henne. Det, som ligger nu, er noget andet end den ambitiøse kvalitetsreform, der blev fremlagt i efteråret," siger hun.

Lars Løkke: For langt mellem parterne
Da Socialdemokraterne forlod forhandlingerne tidligere lørdag, sagde finansminister Lars Løkke Rasmussen (V), at der simpelthen var for langt mellem parterne til, at et kompromis var muligt at nå.

"Kvalitetsreformen bliver uden Socialdemokratiet. Jeg konstaterer helt stilfærdigt, at enderne ikke kan nå hinanden. Vi kan ikke nå Socialdemokratiet. Vi ser for forskelligt på tingene," siger han.

S: Hverken kvalitet eller reform
Derimod mener Socialdemokraterne, at regeringen ikke vil investere nok i bedre offentlige service og offentligt ansatte, siger finansordfører Morten Bødskov (S).

"Der var hverken kvalitet eller reform i det udspil, som regeringen præsenterede os for," siger han.

Morten Bødskov påpeger, at regeringen har opgivet at begrænse lukkedage i daginstitutionerne.

"På trods af Socialdemokraternes vilje til at bidrage med finansiering af vores forslag, afviste regeringen fuldstændig vores ønsker om at sikre børn gratis og sund mad i daginstitutionerne, ret til genoptræning efter endt sygehusophold og lektiehjælp efter skole. Også vores ønske om at sikre bedre forhold for vores udsatte pensionister blev afvist," siger Morten Bødskov.

Regeringen forhandler videre med Dansk Folkeparti og Ny Alliance.