Drabschef anmeldes for racisme igen

16x9

Københavns Politis drabschef, Ove Dahl, anmeldes igen for racisme. Det er denne gang Landsforeningen Krim, der står bag anklagen. Foreningen mener, at Ove Dahl i marts gjorde sig skyldig i racistiske udtalelser om rumænere.

Ove Dahl sagde efter en rumænsk mands drab på en stewardesse på et hotel i København blandt andet til dagbladet Politiken, at "rumænerne er skruppelløse. De slår ihjel for et par hundrede kroner. Det er en helt anden kultur".

Kort efter blev Ove Dahl anmeldt af Den radikale næstformand, Zenia Stampe. Hun valgte dog dagen efter at trække politianmeldelse tilbage.

Landsforeningen Krim har ifølge advokat Claus Bonnez, formand for Krim, gransket sagen og mener, at der er belæg for at anmelde Ove Dahl.

"Der er efter Landsforeningen Krims opfattelse rimelig grund til at antage, at drabschef i Københavns Politi, Ove Dahl, har overtrådt straffelovens regler om racisme," siger Claus Bonnez i en pressemeddelelse.

Især udtalelserne: "Rumænerne er skruppelløse. De slår ihjel for et par hundrede kroner", som drabschef Ove Dahl er citeret for, synes at være ganske grove, når de sammenlignes med udtalelser, som andre er blevet sigtet eller straffet for at være fremkommet med.

Ud over racismeanmeldelsen beder Krim også statsadvokaten undersøge, om de personer, der har opgivet strafforfølgningen af Ove Dahl, kan straffes for magtmisbrug, da de ikke valgte at føre anmeldelsen videre.

En racistisk udtalelse skal ifølge straffeloven forfølges, også selv om anmelderen trækker sin anmeldelse, lyder det fra Krim.

"Dette indebærer, at politiet i tilfælde, hvor der er tilstrækkeligt bevis for, at en udtalelse er i strid med bestemmelsen, ikke kan frafalde sagen blot fordi en anmelder ønsker at tilbagekalde anmeldelsen," forklarer Claus Bonnez.