Amatørraket er ankommet til Nexø

16x9

Den danske raket, der skal sendes ud i rummet, er her til morgen ankommet til Nexø

Onsdag morgen lidt efter klokken syv kom Peter Madsen og Kristian von Bengtsons utrolige drøm om at sende en dansk raket ud i rummet et stort skridt nÌrmere virkeliggørelse.

Efter cirka 30 timer pü vandet ankom de to rum-nørders hjemmebyggede raket süledes til Nexø pü Bornholm.

Det er her de sidste forberedelser skal gøres, inden raketten i løbet af ugen bliver forsøgt skudt af sted.

Det nøjagtige tidspunkt afhÌnger af vejret.

100 kilometer op i luften
Med en hastighed pü fire knob er raketten, som er døbt Heat-1X Tycho Brahe, blevet sejlet fra København via Dragør og langs den sydlige svenske kyst til Bornholm.

Raketten blev fragtet pü dÌkket af en flydende platform ved navn Sputnik. Det er fra Sputnik, at Tycho Brahe bliver affyret senere pü ugen fra et sted i Østersøen cirka 30 kilometer øst for Nexø.

Det er anden gang, at Peter Madsen, Kristian von Bengtson og resten af folkene bag Copenhagen Suborbitals forsøger at sende amatørraketten ud i rummet - det svarer til at sende den cirka 100 kilometer op i luften.

Problematisk føntørrer
Sidste ür mislykkedes forsøget dog pü grund af tekniske problemer. Der manglede simpelthen strøm til en føntørrer.

Føntørreren skulle have holdt en ventil til den flydende ilt - rakettens brÌndstof - varm, sü den ikke frøs fast. Men det gjorde føntørreren altsü ikke med det resultat, at raketten blev en fuser.

MĂĽlet for Peter Madsen og Kristian von Bengtson har hele tiden vĂŚret at vise, at rumfart er noget, alle kan kaste sig over, blot lysten og entusiasmen er til stede.

I første omgang skal det gøres ved at sende raketten ud i rummet. De videre perspektiver gür pü, at der om 10 ür skal sendes en bemandet raket af sted.