Aktiv i Irak - førtidspensionist i Danmark

Siden den 2. august har Ekstra Bladet afsløret fire herboende irakere med dansk statsborgerskab i socialt bedrageri.

Irakerne har ifølge avisen modtaget fuld førtidspension fra den danske stat samtidig med, at de som politikere har fået udbetalt løn fra det irakiske og kurdiske parlament - uden at opgive indkomsten til de danske myndigheder.

Ifølge én af Danmarks førende eksperter i socialt bedrageri, Peter Møller - der leder kontrolenheden i Ishøj Kommune - er man forpligtet til at oplyse Skat og kommunen om indtægter fra både ind- og udland. Hvilket kan betyde at førtidspensionen bliver reduceret eller helt falder bort.

Her kan du fĂĄ en kort gennemgang af sagerne:

9. august - højtsående general
Den 60-årige irakiske flygtning, Fouad Chalabi lever som førtidspensionist i Køge, men ifølge oplysninger fra hans hjemland, har han været i det irakiske militær, er et kendt medlem af PUK og samarbejder med præsident Talabani. Det skriver Ekstra Bladet.

6. august - irakisk parlamentsmedlem
Den 6. august skriver Ekstra Bladet, at dansk-irakeren Samia Aziz Mohammad, der har folkeregister i Næstved, modtager førtidspension.

Det sker pĂĄ trods af, at hun modtager cirka 46.000 skattefrie kroner om mĂĄneden af den irakiske stat som medlem af det irakiske parlament. Dertil kommer frynsegoder, livslang pension og knap 900.000 kroner om ĂĄret til bodyguards.

I 2005 blev hun hyldet på Venstres landsmøde, da hun modtog partiets Frihedspris for sit arbejde i det irakiske parlament.

3. august - kurdisk parlamentsmedlem
Den irakiske flygtning, Talaat Sayfaddin, der har folkeregisteradresse i Tilst ved Århus, modtager ifølge Ekstra Bladet førtidspension samtidig med, at han er medlem af det kurdiske selvstyreparlament.

Han skal modtage 23.000 kroner om måneden fra parlamentet - ligesom han har fået tildelt et stykke jord og får et fast månedligt tilskud til chauffør og bodyguards.

2. august - kurdisk parlamentsmedlem
Ifølge Ekstra Bladet har irakeren Balen Abdulla Mahmood, der har folkeregisteradresse i Albertslund Kommune, igennem fem år modtaget førtidspension fra den danske stat.

Det er sket, selv om han som medlem af det kurdiske parlament har haft en indtægt på mere end 384.000 kroner om året, eksklusiv diverse frynsegoder.