Apple tilbagekalder iPhone-batterier

16x9

<p><em>Foto: Polfoto</em></p>

Foto: Polfoto

Sidder du med en knap to år gammel iPhone 5 i hånden og oplever sløj batterilevetid, er der en chance for, at batteriet i den er defekt.

It-giganten Apple tilbagekalder en række iPhone 5-batterier, som sidder i telefoner solgt fra september 2012 til januar 2013. Årsagen er, at enhederne pludselig kan opleve kortere batterilevetid og derfor skal oplades oftere.

LÆS OGSÅ: iPhone 5 ramt af adskillige fejl

Der er ifølge Apple tale om ”en meget lille andel” af enheder solgt i perioden, og du kan selv tjekke, om din telefon er med på listen, via linket her.

Her skal du indtaste serienummeret på din iPhone. Det finder du på den originale emballage eller på enheden ved at gå i ’Indstillinger’ og klikke på ’Generelt’ -> ’Om’ og derefter scrolle ned til ’Serienummer’, hvor det er oplyst. Nummeret består af 11-12 cifre og bogstaver.

I iOS 6 og nyere versioner kan du kopiere serienummeret ved blot at trykke på og holde det nede, hvorefter du kan sætte det direkte ind i boksen på Apples webside.

Apple oplyser, at batterierne erstattes fra 29. august 2014, hvor ombytningsprogrammet begynder i Danmark. Her kan du læse, hvordan du gør.

Hvis du mistænker, at din iPhone 5 er berørt af problemet, og du allerede har betalt for at få udskiftet batteriet, kan du kontakte Apple med henblik på refusion.