Apple nægtede at låse afdøds iPad op

16x9

<p>Tidligere på året mistede Josh og Patrick Grant fra London deres 59-årige mor til brystkræft.</p>

Tidligere på året mistede Josh og Patrick Grant fra London deres 59-årige mor til brystkræft.

De blev udpeget som medbobestyrer af morens ejendom, der blandt andet inkluderede en låst iPad, som primært havde været brugt til at spille spil på.

Derfor henvendte drengene sig til Apple for at få hjælp til at låse tableten op, men it-giganten svarede, at de skulle bruge en skriftlig tilladelse fra moren for at få adgang til hendes konto. Det skriver Daily Mail Online.

- Desværre har hun ikke fortalt os sit Apple ID-kodeord i løbet af sine sidste dage. Sjovt nok tror jeg, hun havde større ting at bekymre sig om, skriver Josh Grant ifølge netmediet på sin blog Mustn’t Grumble.

Brødrene kontaktede endnu engang Apple og forklarede igen, at deres mor var gået bort, hvorefter selskabet bad om at se dødsattest, testamente samt et brev fra familiens advokat. Men det var angiveligt heller ikke nok, for Apple bad dem derefter om at levere en dommerkendelse for at få adgang til enheden.

- Jeg har altid været fan af Apple, men denne episode har fuldstændig ændret min holdning til dem. Deres totale mangel på forståelse og diskretion i en tid med stor sorg har været forbløffende, skriver Josh Grant og tøver ikke med at kalde selskabets håndtering af sagen for ”kold”.

Ifølge Daily Mail Online forklarer Apple, at der er tale om en misforståelse. Patrick Grant, der skulle arve iPad'en, havde ifølge selskabet bedt om at få udleveret morens Apple ID-kodeord - som ikke kan udleveres uden en kendelse.

Apple har nu løst problemet ved at slå funktionen ’Aktiveringslås’ fra, efter at det blev endeligt bekræftet, at Patrick Grant selv ville bruge iPad’en og altså ikke ønskede adgang til filer beskyttet af morens Apple ID.

Under Apples ’iCloud Vilkår og betingelser’ står der i øvrigt, at ”du accepterer, at din konto ikke kan overdrages, og at enhver rettighed til dit Apple ID eller indhold i din konto ophører i forbindelse med din død. Ved modtagelse af en kopi af din dødsattest kan din konto blive lukket, og alt Indhold i din konto kan blive slettet.”