Apple må ikke fotografere i Norge

16x9

<p>Apple fik et rap over nallerne af de fleste brugere efter deres første version af kort-tjenesten Apple Maps kom ud på iPhone og iPad.

Apple fik et rap over nallerne af de fleste brugere efter deres første version af kort-tjenesten Apple Maps kom ud på iPhone og iPad. Det var ikke af god nok kvalitet mente mange – deriblandt også os.

Men om de er blevet bedre må være op til den enkle. Faktum er at de har prøvet. Og senest med skarpe 3D-billeder over blandt andet København og Stockholm, for at nævne nogle steder her i Norden.

Men Oslo er ikke blandt byerne med de muligheder. For de norske sikkerhedsmyndigheder vil simpelthen ikke tillade Apple at luftfotografere Oslo.

- Vi ønsker ikke, at der skal tages billeder med sådan en høj grad af detaljer, at det kan bruges til at identificere områder, der kræver særlig afskærmning. Luftbilleder med dette niveau af detaljer kan give viden om de sikkerhedsmæssige foranstaltninger, der ikke er ønskeligt at bliver tilgængelige, siger Øyvind Mandt, der er fungerende afdelingschef i Norges sikkerhedsmyndighed NSM til Aftenposten.

Man kan herhjemme nemt gå ind på Apple Maps og søge helt ned på næsten gadeniveau over det meste af København. Ligeledes kan du få byen op i 3D-billeder, så man på den måde nemt kan få et overblik over byens design og udseende.

Forsvaret her i Danmark oplyser, at de intet har skjule fra oven, så derfor ville samme forbud som de norske sikkerhedsmyndigheder lægger op til ikke give mening. Samtidig er Danmark med i den såkaldte ’Open Skies Traktat’, der giver de deltagende lande mulighed for at overflyve, observere og fotografere hinandens territorium.