Apple kan miste det hele tirsdag

16x9

<p>I sidste måned endte Apple med at få mere opmærksomhed end hvad godt er for deres iPhone-lancering, og tirsdag gør de det igen.

I sidste måned endte Apple med at få mere opmærksomhed end hvad godt er for deres iPhone-lancering, og tirsdag gør de det igen. Selv om det måske ikke vil skabe så store overskrifter, som når de lancerer kronjuvelen, iPhone, så skal man dog lytte efter, når det handler om iPads.

For iPads er stadig verdens mest værdifulde selskabs næststørste indtægtskilde efter iPhone, og salgets op- og nedture har vist sig at have langt større indflydelse på aktien end både iPhone og Mac har det, ifølge Bloomberg.

Og med de seneste salgstal som CNN Money har opgjort, så skal der ske noget tirsdag i San Francisco, hvis Apple skal have succes og ikke fortsætte en svagt faldende interessekurve.

Har tiltro til ny iPad

Men jeg har nu også stor tiltro, at det vil ske. Apples salgstal på iPad er faldende på grund af de manglende nyheder. Sidste gang de lancerede nye iPads var i februar, der kun henvendte sig til en meget lille målgruppe. En iPad 4 med 128GB var både dyr og skulle mere henvende sig til erhvervslivet – men iPads er stadig ikke særlig bevendt til businessfolket.

Nu har de chancen for at gøre skaden god igen med fornyelser og forandringer, som kan retfærdiggøre deres troneplacering. Selv var og er jeg meget glad for den mindre iPad Mini, der kom tilbage i november sidste år. Et nyt skridt for Apple, men noget som konkurrenterne allerede havde taget. 

Tirsdag skal de så fortsætte denne ide. Rygterne siger de kommer med en iPad Mini 2 med retinaskærm og en såkaldt iPad 5 med 64 bit-chip. Måske i friske iPhone 5C-farver og så en fingerscanner på enten begge eller blot den ene. 

I sig selv ikke særlig nyt eller fyldestgørende og i bund og grund en meget mild og kedelig lancering, men stadig en vigtig forbedring i forhold til tidligere. Selv om konkurrenterne puster dem hårdere og mere intenst i nakken, så har konkurrenterne stadig ikke fundet den rette formel for succes. 

Konkurrenterne er blevet bedre men ikke gode

Nexus 7 er god og klart mere tablet til prisen, men Android er stadig ikke særlig bevendt ud i tablet-apps. Surface 2 er Microsofts optimale modbud, men er stadig for stor og klodset som en konkret transportabel tablet, og så er tablet-apps også et problem på Windows. De kommer dog med fuldt Office, som der skal lyde en stor klapsalve for.

Selv om priserne er dyrere, så har iPad stadig vist sig at være på toppen. Og afhængigt af hvad de kommer med tirsdag, så kunne man forestille sig, at salget igen steg favorabelt for iPads, der samtidig sendte aktien i vejret.

Men hvis ikke de rammer dagen – så kommer det til at gøre ondt på Apple, og de skal virkelig kæmpe hårdt for at komme op og tilbage på toppen. For konkurrenterne har aldrig været tættere på, og de kan lugte blod på et marked, der ellers hidtil har været enehændigt styret af Apple. Så tirsdag er utvivlsomt dagen, hvor Apples nærmeste fremtid bliver afgjort. 

Hvis de træder forkert, så er Google, Microsoft, ja endda også Nokia kun et enkelt velplaceret og gennemtænkt skridt væk. Apple kan ikke tillade sig at træde forkert her.