5-årig opdager stort sikkerhedshul hos Microsoft

16x9

<p><em>Foto: Screenshot fra video på 10News.com</em></p>

Foto: Screenshot fra video på 10News.com

Det kan være svært for et firma at finde og opdage sikkerhedshul i deres systemer. Men det er alligevel ikke hver dag, at en 5-årig dreng i stedet er den der opdager dem. 

Men det gjorde Kristoffer Von Hessel fra San Diego i Californien, USA. Han opdagede et sikkerhedshul, der gjorde det muligt for ham at logge ind på sin fars profil uden at kende til kodeordet.

I stedet skulle han blot trykke forkert kode den første gang og så i en ny bekræftelsesside, kunne han  nøjes med at udfylde felterne med Space-knappen og så kunne han logge ind.

Imponeret far

Kristoffer sagde ikke noget til sin far i første omgang fordi han var nervøs for hvad faderen ville sige. Men forældrene opdagede kort efter jul, at Kristoffer pludselig havde adgang til spil og indhold, som han ellers ikke måtte se på grund af aldersbegrænsningen.

Men da Kristoffer så endelig afslørede sin hemmelighed, blev faderen ikke sur, men imponeret.

- Hvor fedt er det ikke! Blot at være 5 år gammel og være i stand til at finde en sårbarhed og hægte sig på det. Jeg synes det er temmelig cool, siger faderen Robert Davies til den nyhedsprogrammet ABC 10News.

Ifølge faderen fandt Kristoffer allerede som 1-årig forbi børnelåsen på deres iPhone ved at holde hjemknappen nede. 

Faderen gjorde Microsoft opmærksom på fejlen og ifølge ABC 10News har  Microsoft takket drengen for sin opdagelse med fire Xbox One-spil, 50 dollar gavekort og et årsabonnement på Xbox Live.

Se interview med drengen på 10News.com