Jay-Z køber nordisk musiktjeneste

16x9

Slaget om lytterne på streamingstjenesterne er blevet skærpet.

Slaget om lytterne på streamingstjenesterne er blevet skærpet. Den verdenskendte rapper, Jay-Z med det mere borgerlige navn, Shawn Carter, har meldt ud, at hans selskab, Project Panther Bidco køber svenske Aspiro for 56 millioner dollar.

Herhjemme kender vi bedre selskabet som ejer af streamingstjenesten Wimp, der konkurrerer mod Spotify og TDC Play på den danske musikscene. Udover Skandinavien er Wimp kun ude i lande som Tyskland og Polen. 

Aspiro har også high-definition musiktjenesten Tidal, der er ude på det amerikanske marked. 

Købet kommer kort tid efter Sony har meldt ud, at de dropper deres egen musiktjeneste til fordel for et nyt samarbejde med en anden svensk musikstreamingstjeneste, Spotify. Det giver med et skud Spotify en ny kundebase på 64 millioner brugere - alle aktive brugere på Playstation Network. 

Kampen om Norden og alverdens brugere er i den grad i gang.