Ørslevboer: Bliver vidunderligt at få mobilen tilbage

16x9

<p><span style="font-size: 13px;"><em>Billede: Scanpix/arkiv</em><br /></span></p>

Billede: Scanpix/arkiv

Siden mandag den 2. december har byen Ørslev været uden mobildækning, efter uenigheder mellem Ringsted forsyning og TDC, og det har absolut ikke været sjovt for byens indbyggere, der har følt sig som gidsler.

Men nu sætter Teleindustrien, telebranchens brancheorganisation, en midlertidig mast op for byen, indtil en fast mast kan sættes op.

- Det er jo en vidunderlig god nyhed, for det har været virkelig irriterende, at vi har været så afskåret fra omverdenen. Det vil jeg på ingen måde anbefale nogen, siger Tina Mathiasen, der selv bor i Ørslev.

Fik intet af vide
Forbindelsen på telefonerne røg mandag eftermiddag, og i første omgang undrede det mange af Ørslev og omegns godt 800 indbyggere.

- De første var dage var vi meget forundrede, og vi forsøgte at få fat på vores forskellige telefonselskaber. De vidste heller ikke noget, før de fik tjekket op med TDC, forklarede de os, siger Tina Mathiasen.

Og selvom det at man ikke konstant bliver kimet ned på sin mobiltelefon kan lyde som en gave sendt fra himlen, så var det et mindre mareridt.

- Det har været et meget stort problem for os som familie. Vi har fire børn, som alle er i en alder, hvor de nærmest er afhængige af telefonerne. Vi var så heldige at have en fastnettelefon, men det er da langt fra alle i byen, der har det, siger Tina Mathiasen og tilføjer:

- Min 14-årige datter blev inde i Ringsted i sidste weekend hos en veninde, for hun kunne ikke holde tanken ud om, at hun ikke kunne holde kontakten med hendes veninder.

Overlevede Bodil
Selve problemerne startede lige før stormen Bodil ramte Danmark, og at befinde sig i midt i en storm uden mulighed for at ringe efter hjælp kan være farligt.

Beboerne i byen forsøgte at hjælpe hinanden via en Facebookgruppe, og med små flag på postkasserne de steder, hvor der var en fastnettelefon.

- Os med fastnettelefoner stiller dem selvfølgelig til rådighed for dem, der ikke har, men under stormen kom ingen forbi os. Jeg tror generelt, at byen slap rimeligt uskadt igennem stormen, siger Tina Mathiasen.

Teleindustrien regner med, at den midlertidige mast vil være sat op i løbet af ugen, hvilket passer Tina Mathiasen og familie meget godt.

- Torsdag har min mand tilkaldevagt og er derfor afhængig af sin mobiltelefon, så vi håber da, at det hele er løst inden da.