Ældre er bedre end de unge på digital tjeneste

16x9

<p><em>Foto: Polfoto</em></p>

Foto: Polfoto

Hvis du går og tror, at ældre ikke kan finde ud af at begå sig digitalt, tager du fejl. På nogle områder er de ældre faktisk stærkere end unge.

Et af de områder, hvor de unge ikke kan følge med de ældre, er, når det handler om at tjekke e-Boks. Her er de 60-69-årige blandt de mest loyale og hyppige brugere, det viser en måling fra TNS Gallup.

-De mest aktive e-Boks-brugere finder vi stadig i den erhvervsaktive alder mellem 30 og 60 år, hvor andelen af e-Boks-brugere er oppe på mellem 90 og 99 procent. Men aldersgruppen fra 60 til 69 år følger overraskende tæt efter. Her er fire ud af fem nu tilmeldt e-Boks. Dermed rykker de mere frem end de unge under 30 år,” fortæller Susanne Wolff, kommunikationsdirektør i e-Boks.

Ved ikke hvad de skal bruge det til
Langt de fleste unge under 30, bruger kun e-Boks kvartalvis eller halvårligt, hvis de overhovedet bruger det. Det skyldes især, at de ikke ved, hvad de skal bruge det til.

-For unge er den primære udfordring, at de ikke kan se et særligt stort behov for en digital postboks, simpelthen fordi de kun har få relevante breve at modtage, f.eks. støttemeddelelser fra SU og bankpapirer, siger Susanne Wolff og fortsætter.
-Senere i livet øges mængden af post med lønsedler, forsikringsbreve, synsindkaldelser og meget andet, og det gør også, at brugerne får et naturligt forhold til at modtage digital post i deres hverdag.  

Alle borger skal have e-Boks
Det er en god ide at begynde at vænne sig til at bruge e-boks og oprette en, hvis man ikke allerede har gjort det. For fra første november skal alle danskere over 15 have en e-Boks, så de kan modtage post fra offentlige myndigheder.

Som det ser ud nu, modtager fire millioner danskere post i deres e-Boks hvert år. Det er blandt andet kommuner, banker, forsikringsselskaber og fagforening, der er afsendere.

Udover at spare tid og penge er e-Boks også fornuftigt for miljøet. Sidste år blev over 220 millioner dokumenter overført via e-Boks. Dermed blev miljøet skånet for 3.630 tons papir.