Tysk smitte-antal stiger voldsomt

16x9

Antallet af tyskere, der har fået nyresvigt efter smitte med den livsfarlige E. coli-bakterie, er ifølge det statslige Robert Koch Institut nu 470. Det er en stigning på 26 procent siden i går, hvor antallet af patienter med nyresvigt var 373. Over 1.000 tyskere formodes at være smittede med E. coli-bakterien VTEC.

Det er især delstaterne Schleswig-Holstein og Hamborg, der er hårdt ramt af smitten, men også i Nordrhein-Westfalen og Niedersachsen har mange patienter fået nyresvigt - henholdsvis 75 og 51.

Derudover er der 365 nye smittetilfælde i Tyskland.

VIDEO: Landbrugsministeren i delstaten Andalusien spiste i går på live tv en agurk i protest mod den tyske mistanke. Artiklen fortsætter under videoklippet.

Myndighederne er på bar bund
De tyske myndigheder måtte i går erkende, at selv om der er påvist E. coli-bakterie i agurker fra Spanien, så er der ikke tale om den samme slags bakteriestamme 0104, som patienter i Hamborg er smittet med.

Myndighederne er derfor endnu en gang på bar bund, når det gælder smittekilden og advarer nu generelt mod tomater, agurker og bladsalat.

Den danske fødevarestyrelse har valgt at ophæve advarslen mod spanske agurker i Danmark.