Omstridt prædikant trak fulde huse

Der var ballade på forhånd, da omstridt prædikant besøgte Nørrebro

Der var stuvende fuldt i Korsgadehallen på Nørrebro, da den kontroversielle muslimske prædikant Sheikh Abu Ameenah Bilal Philips søndag lagde vejen forbi.

Bilal Philips' besøg i Danmark var sat i scene af Islamisk Trossamfunds ungdomsafdeling.

Arrangementet vakte på forhånd voldsomt røre, fordi den canadiske prædikant tidligere er kommet med hadske udfald mod blandt andre homoseksuelle og kvinder.

Men da Philips først fik ordet, sendte han ikke mange pacemakere på overarbejde:

"Husk, at det langt fra er alle jøder, der støtter Israel, lød det blandt andet fra Bilal Philips, som også kaldte æresdrab for en 'ond, ikke-muslimsk skik'."

Politisk stormvejr
Men allerede inden Bilal Philips indtog talerstolen, havde et kraftigt politisk stormvejr imidlertid omsluttet hele arrangementet.

Politikere fra alle Folketingets partier samt ligestillingsminister Lykke Friis (V) tog desuden opstilling foran Korsgadehallen til en demonstration mod arrangementet i almindelighed og mod Philips i særdeleshed.

"Sharia for Danmark"
De lokale ungersvende fra Indre Nørrebro øjnede chancen for at snuppe lidt af sendetiden. Det skete ved at råbe "sharia for Danmark".

En tidligere tiltalt og frifundet i en landskendt terrorsag sĂĄ ogsĂĄ sit snit til at komme pĂĄ tv, og han turnerede scenevant omkring blandt de rullende kameraer med budskabet om, at danskere "gĂĄr ind for dyresex".

Vi har fortrudt
Flere politikere har i dagene op til mødet krævet Philips stoppet ved grænsen. Og mindre end en time før, at prædikanten gik på talerstolen, annoncerede islamisk Trossamfund, at arrangementet efter alt at dømme bliver en engangsforestilling.

"Set i lys af det pres, der er kommet pĂĄ os, sĂĄ kan man vel godt sige, at vi har fortrudt, siger trossamfundets talsmand," Imran Shah.

"Vi gĂĄr ikke ind for sharialov i Danmark, men den holdning er vi altsĂĄ blevet pĂĄduttet, fordi han kommer her, og det havde vi slet ikke regnet med," lyder det.