Danske imamer manipulerede

16x9

En gruppe danske imamer vidste i Mellemøsten billeder af Muhammed afbilledet som pædofil og udstyret med grisetryne, skriver Ekstra Bladet.

Islamisk Trossamfund og 20 andre muslimske organisationer har længe kritiseret de meget omtalte tegninger af profeten Muhammed for at være hånende og blasfemiske.

Men da en gruppe danske imamer for nylig rejste til Mellemøsten for at vinde støtte til deres kritik af Muhammed-illustrationerne og statsminister Anders Fogh Rasmussen, var tegningerne tilsyneladende ikke provokerende nok til formålet.

Ekstra Bladet kan torsdag afsløre, at delegationen også medbragte billeder og tegninger der blandt andet viser profeten Muhammed afbilledet som pædofil og udstyret med grisetryne, ligesom der er et billede af en bedende muslim, der voldtages analt af en hund.

Talsmanden for de muslimske organisationer bag Mellemøst-rejsen Akhmad Akkari oplyser til Ekstra Bladet, at man har medbragt tegningerne for at give et indtryk af, hvor hadefuld stemningen i Danmark er imod muslimer.

Men det er grov manipulation og tegner et helt forkert billede af den almindelige danskers holdning til muslimer, siger både højre og venstre side af det politiske landskab til Ekstra Bladet.

R: Utilgiveligt dumt
"Det er utilgiveligt dumt at rejse rundt og fremvise sådanne billeder. Det har jo ikke noget som helst med tegningerne i Jyllands-Posten at gøre. De danske imamer der har deltaget i den her delegation bomber integrationen år tilbage og opildner til had ved at bruge de her billeder. Men det er nok også det de vil opnå. De lever nemlig af hadet," lyder kritikken fra den radikale politiker Manu Sareen der i mange år har kæmpet for at integrere etniske minoriteter i Danmark.

Hvem, der står bag den grove tegning og de to nedværdigende billeder aner repræsentanterne for de 21 muslimske organisationer ikke.

Ifølge Akhmad Akkari er tegningerne sendt anonymt til muslimer, der i læserbreve har kritiseret Jyllands-Posten for at bringe tegninger af Muhammed.

Ekstra Bladet ville gerne have talt med de muslimer, der angiveligt har modtaget tegningerne, men det afviser Akhmad Akkari kan lade sig gøre.