Nyheder

Dagens nyheder 8. september

Kraftig tyfon rammer Tokyo

Tyfonen Faxai har ramt Tokyo med kraftig vind og regn. Trafikken er lammet og tusinder evakueret. Det skriver NRK.  

Hospitalers it-problemer er nu løst

Søndag aften har Region Hovedstaden været ramt af it-problemer. Ptienter har ikke kunnet få tider på akutmodtagelser, hvilket har betydet længere ventetid. Nu er problemerne løst, skriver regionen på Twitter. 

Aktivister anholdt nær Moskvas rådhus

Under det lokale valg i Moskva er en snes personer ud af en gruppe aktivister blevet tilbageholdt af politiet. Aktivisterne bar T-shirts, der forsøgte at henlede opmærksomheden på de mange, der er blevet anholdt under sommerens protester i hovedstaden.

Britiske lovgivere til tvinge regering til at afsløre no deal-plan

Britiske lovgivere vil mandag anmode om en ekstraordinær debat, hvor man vil forsøge at tvinge den konservative regering til at offentliggøre planen om et no deal med EU og premierminister Boris Johnson til at holde sig inden for loven. Det rapporter tv-stationen ITV ifølge Reuters.

1600 internationale flyafgange forventes aflyst mandag og tirsdag

British Airways forventes at aflyse 1600 internationale afgange mandag og tirsdag på grund af en strejke mellem flyselskabet og fagforeningen Balpa. Det skriver NRK. British Airways råder alle deres passagerer til at tjekke, om deres afgange er berørte. Information kan findes på deres hjemmeside.

Borgmestre vil have parkeringslov rullet tilbage

En lov indført sidste år volder problemer ude i kommunerne. Loven gør, at kommunerne skal aflevere 70 procent af deres parkeringsindtægter til staten, så nu sender en række borgmestre en opfordring til den nye regering om at rulle loven tilbage.

Myndigheder lægger restriktioner på flytrafik over Bahamas

Amerikanske myndigheder lægger restriktioner på flytrafik over område af Bahamas, der er særlig hårdt ramt af orkanen Dorian. Det sker i et forsøg på at undgå, at flytrafik kommer i vejen for redningsarbejdet. Det skriver Reuters.

Lastskib i flammer ud for Georgias kyst

20 er reddet, mens 4 meldes savnet.

Fire besætningsmedlemmer savnes, efter et lastskib er væltet og gået i brand ud for Georgia i USA. Der var 23 personer samt en kaptajn ombord på skibet, men det lykkedes at evakuere 20 af dem, før skibet stod i flammer. 

 

20 procent stemte ved lokalt valg i Moskva

Vælgerne i Moskva har søndag stemt ved et lokalvalg, der er fulgt med stor interesse i både Rusland og udlandet. Det skyldes, at mange medlemmer af oppositionen har fået forbud mod at stille op. Det har udløst de største protester i hovedstaden de sidste ti år. Lidt over 20 procent af vælgerne har stemt. Det skriver Reuters.

Astralis skriver e-sportshistorie

Astralis har skrevet sig ind i historiebøgerne, da de som det første hold i verden har vundet tre Major-titler i streg og fire i alt.

Fireårig alvorligt kvæstet - faldet ud ad vindue

En fireårig dreng fra Odense er alvorligt kvæstet, efter at han er faldet ud ad et vindue fra første sal. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Danmark spiller uafgjort i EM-kvalifikation

Danmark kunne have spillet sig et stort skridt nærmere EM til sommer, hvis det var lykkedes at tage en sejr på udebane mod Georgien. Sådan gik det ikke, og Danmark ligger nu nummer to i puljen. 

Både USA og Taliban holder døren på klem for fortsatte forhandlinger

Både USA og Taliban er ikke afvisende over for at fortsætte forhandlnger, på trods af at den amerikanske præsident Donald Trump natten til søndag dansk tid aflyste et møde med den den afghanske oprørsgruppe. I et interview søndag siger USAs udenrigsminister, Mike Pompeo, at han ikke er pessimistisk, hvis bare Taliban "ændrer opførsel". Det skriver VG. 

Kuwaits emir indlagt i USA - møde med Trump udskudt

Kuwaits 90-årige emir, Sheikh Sabah-al-Ahmad al-Jaber al-Sabah, er blevet indlagt på et hospital i USA. Emiren skulle være mødtes med den amerikanske præsident, Donald Trump, men det møde er nu udskudt. Det skriver Reuters.

Verdenskendt operasanger efterforskes i sager om sexchikane

Domingo har indspillet over 100 plader og også medvirket i filmindspilninger.

Fagforeningen 'The American Guild of Musical Artists' har sat deres egen efterforskning i gang af en af verdens mest berømte operasangere; Placido Domingo. Det skriver AP. Domingo er af flere kvinder blevet beskyldt for sexchikane og anden upassende adfærd.

Ingen tog på metrostrækning natten til mandag

Sporarbejde på metrosporene betyder, at der i tidsrummet 00:50-01:15 og 04:00-04:30 ikke vil køre tog mellem Vanløse og Forum. Det skriver Københavns Metro på Twitter.

Flere amerikanske kvinder søger til andre stater for at få abort

Antallet af amerikanske kvinder, der søger til andre stater for at kunne få foretaget en abort, er steget markant mellem 2012 og 2017. Det skriver AP. Hele 16 stater i USA har alene i år indført strengere regler for abort. 

Ældre mand stanget ihjel under tyrefægtning i Spanien

Tyrefægtning under en festival i byen Lliria i Spanien har kostet en 69-årig mand livet. Festivallen har de seneste seks år ellers været afholdt uden tyre, men i år har byen besluttet at lade konkurrencen vende tilbage. Manden er den femte, der dør under tyrefægtning i regionen Valencia i år og nummer to denne uge.

Rusland langer ud efter Facebook og Google

Google og Facebook har blandet sig i den russiske suverænitet. Sådan lyder beskyldningen fra Ruslands medietilsyn, som mener, at der er blevet solgt politiske reklamer under søndagens regionalvalg til trods for et forbud fra de russiske myndigheder. Det skriver NRK. 

Bosnien holder deres første prideparade

LGBT-aktivister med hævede knytnæver og flag.

Under et stort opbud af politifolk har den bosniske hovedstad, Sarajevo, holdt sin første prideparade for seksuelle minoriteter. Et andet sted i byen blev der holdt en moddemonstration for at fordømme den "syndige" parade, skriver AP.