TV 2 Nyhederne giver dig i TV 2 LIVECENTER dagens historier først. TV 2 LIVECENTER er opdateret alle dage fra klokken 05.00 – 00.00. TV 2 NEWS kan ses på TV 2 PLAY.

EU enige om udstationeringsdirektiv

EU's beskæftigelsesministre er blevet enige om et udstationeringsdirektiv. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet til Ritzau. Udstationeringsdirektivet skal sikre, at EU-borgere får de samme forhold, når de arbejder i andre EU-lande, som de lokale.

Langt færre udviklingshæmmede får tilkendt førtidspension

Siden man med førtidspensions- og fleksjobreformen introducerede ressourceforløbene, er antallet af førtidspensioner til udviklingshæmmede faldet drastisk. Det skriver Information. 1.681 udviklingshæmmede borgere blev tilkendt førtidspension i perioden 2013-2016, mens tallet til sammenligning var 3.383 fra 2009-2012.

Antallet af dagplejepladser er i frit fald

Mens godt hvert tredje barn blev passet hos en dagplejer i 2007, er tallet i 2017 nede på godt hvert femte, viser nye tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet. Det skriver Politiken. Udviklingen bekymrer Per Schultz Jørgensen, professor i socialpsykologi og tidligere formand for Børnerådet.

Unge er mentalt sunde

7-8 ud af 10 drenge og knap 6 ud af 10 piger på landets gymnasier og erhvervsskoler har en høj grad af mental sundhed. Det skriver Politiken. Det viser den største nationale kortlægning nogensinde af unges mentale sundhed, som Statens Institut for Folkesundhed har fortaget for Sundhedsstyrelsen blandt 75.025 unge på ungdomsuddannelser.

Luftforurening dræber over 4800 i Teheran på et år

Smoggen i Irans hovedstad, Teheran, har i løbet af ét år kostet mindst 4810 mennesker livet. Det viser nye tal fra Irans sundhedsministerium, skriver det iranske nyhedsbureau Tasnim ifølge Ritzau. 

Cristiano Ronaldo verdens bedste

For andet år i træk og femte gang i alt har Det Internationale Fodboldforbund, FIFA, kåret portugiseren Cristiano Ronaldo som verdens bedste fodboldspiller.

Tidligere dansk landstræner misser fornem titel

Den danske fodboldtræner Nils Nielsen blev forbigået til hæderen som verdens bedste træner for et kvindeligt hold ved et FIFA-show i London. Danskeren var én blandt tre nominerede. Vinderen blev den hollandske træner Sarina Wiegman, der førte Holland til EM-guld i august.

Mand skudt nær Stockholm

En mand er kort før klokken 21 mandag aften blevet skudt i en forstad til Stockholm. Det skriver Aftonbladet. Manden er blevet blevet kørt til hospital i en privat bil. Det er endnu uklart, hvor alvorligt såret offeret er. Svensk politi er på gerningsstedet med flere patruljer samt en helikopter.

Aflyst letbane-fest kostede mere end 500.000 kroner

Den aflyste letbane-fest i Aarhus den 23. september havde udgifter for 570.000 kroner. Det oplyser rådmanden for Teknik og Miljø samt chefen for Byudvikling og Mobilitet i et svar til Dansk Folkeparti ifølge Århus Stiftstidende. Den nye åbningsfest bliver af noget mindre kaliber, lyder det fra politikerne.

EU vil beskytte whistleblowere bedre

Beskyttelse af såkaldte whistleblowere er utilstrækkelig i mange EU-medlemslande. Sådan lyder det fra politisk hold i EU-Parlamentet i Strasbourg ifølge Ritzau. Mandag aften diskuterer de politiske grupper, hvordan man kan beskytte whistleblowere.

Rex Tillerson besøger Bagdad efter kritik af Iran

USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, ankom mandag aften til Iraks hovedstad, Bagdad, dagen efter at han opfordrede til, at alle iranske militser forlader Irak. Ifølge Ritzau har både Iran og den irakiske regering reageret kraftigt på Tillersons udtalelser.

Argentinas præsident varsler reformer

Den argentinske præsident, Mauricio Macri siger, at han vil inføre flere reformer for landet. Det oplyser nyhedsbureauet AP. Macri's centrum-højre koalition vandt i søndagens valg 13 ud 23 provinser samt den argentinske hovedstad, Buenos Aires, men forbliver i mindretal i begge kongressens kamre.

Skærpet kurs mod de brodne kar i fødevarebranchen

Det skal være slut med pizzeriaer, kiosker og restauranter, som gentagne gange ser stort på reglerne og sætter forbrugernes sikkerhed på spil, skriver Jyllands-Posten. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) lægger op til, at Fødevarestyrelsen skal kunne pålægge problematiske virksomheder daglige tvangsbøder eller lukke dem midlertidigt.

Harvey Weinstein efterforskes i New York

Justitsministeren i delstaten New York vil indlede en efterforskning af filmselskabet The Weinstein Company. Det skriver nyhedsbureauet AP. Harvey Weinstein beskyldes for gennem flere år at have udnytte talrige skuespillerinder seksuelt i Hollywoods filmindustri.

Mand stukket ned med kniv i København

Københavns Politi efterforsker et knivoverfald begået mod på en mand på Tagensvej i København. Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi Kenneth Jensen til TV 2. - Fra tre biler springer der personer ud og overfalder en mand med kniv. Vi er nu ved at indsamle spor og afhøre vidner, siger vagtchefen. Manden, der blev overfaldet, er bragt til hospitalet, og hans tilstand er endnu ukendt. Motivet til knivstikkeriet kendes ligeledes ikke.

Familie ramt af mulig forgiftning var i kontakt med sundhedsvæsnet før dødsfald

En familie, der i sidste uge blev udsat for voldsom forgiftning, havde været i kontakt med sundhedsvæsnet flere gange i dagene forinden, erfarer TV 2. Tre dage forinden var familien hos deres praktiserende læge, to dage inden hændelsen var familien på Næstved Sygehus, og dagen inden blev de tilset af vagtlægen. To ud af elleve familiemedlemmer er afgået ved døden.

Uheld spærrer motorvej

E45 Østjyske Motorvej er spærret fra Aarhus mod Horsens mellem motorvejskrydset Aarhus Nord og Tilst. Det skyldes et uheld. Politi og redningsmandskab er på stedet, og oprydningsarbejdet forventes tidligst overstået klokken 19:30, oplyser Vejdirektoratet på Twitter.

FN beder verdenssamfundet om milliarder til rohingyaer

En række lande og organisationer har lovet at give et samlet beløb svarende til 2,1 milliarder kroner til at hjælpe rohingya-flygtningene i Bangladesh. Det oplyser FN's flygtningehøjkommissær, Filippo Grandi, ved afslutningen på mandagens donorkonference i Genève. FN havde på forhånd bedt om 2,7 milliarder kroner inden februar 2018.

Koks med udbetaling af jobpræmie

265 personer, der skulle have fået udbetalt jobpræmie i august, har ikke fået deres penge. Det drejer sig i alt om 470.000 kroner. Det fremgår af et brev, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har sendt til Beskæftigelsesudvalget den 19. oktober, skriver Avisen.dk.