TV 2 Nyhederne giver dig i TV 2 LIVECENTER dagens historier først. TV 2 LIVECENTER er opdateret alle dage fra klokken 05.00 – 00.00. TV 2 NEWS kan ses pĂĄ TV 2 PLAY.

Guvernør erklærer Florida i alarmtilstand

Reaktionen fra guvernør Rick Scott sker på grund af orkanen Irma, der kan ramme det sydøstlige USA senere denne uge. Det skriver flere amerikanske medier.

Merkel og Trump vil øge presset på Nordkorea

USA og Tyskland er enige om, at der skal indføres flere og endnu skrappere sanktioner mod Nordkorea, efter at landet søndag gennemførte en prøvesprængning af det, de selv beskriver som en ’brintbombe’. Det stĂĄr klart, efter den tyske kansler, Angela Merkel, og den amerikanske præsident, Donald Trump, mandag havde en lang telefonsamtale om situationen i Nordkorea.

Kendt rapper fundet bevidstløs på hotel

Lil Wayne.

Den Grammy-prisvindende rapper Lil Wayne er blevet kørt til et hospital i Chicago, efter han søndag blev fundet bevidstløs på et hotel. En repræsentant for rapperen bekræfter, at den 34-årige amerikaner har fået et slagtilfælde på hotellet og endnu et på hospitalet, skriver Independent.

Irma bliver nu opgraderet til en kategori 4-orkan

Det skriver Sky News, som henviser til det amerikanske National Hurricane Center. Orkanen Irma er netop nu vej mod Caribien og forventes at ramme Puerto Rico onsdag. 

Norge ydmyget af Tyskland i VM-kvalifikationen

Tyskland har netop pĂĄ hjemmebane slĂĄet Norge med 6-0 i pulje C i kvalifikationen til næste ĂĄrs VM i fodbold. Nederlaget er det største for det norske landshold i 45 ĂĄr. Danmark vandt her til aften 4-1 pĂĄ udebane over Armenien i pulje E. 

Orkanen Irma kan tage til i styrke

Orkanen nærmer sig Caribien, og meteorologer forudser, at Irma tager til i styrke tirsdag aften, inden den formodes at ramme Puerto Rico onsdag. - Jeg kan ikke mindes noget tropisk stormcenter, der har udviklet sig sĂĄ hurtigt til en stor orkan, inden den nĂĄr frem til det centrale Caribien, siger Ronald Jackson, leder for Det Caribiske Katastrofeagentur, til AP. 

Mand frygtes dræbt i Grønland

En mand er mandag morgen blevet fundet død i bydelen Nussuaq i Nuuk i Grønland. Det skriver det grønlandske medie KNR. En kvinde er blevet anholdt i sagen, der er fundet et muligt drabsvĂĄben og man har indledt en drabsefterforskning, oplyser politiet. 

Regeringen dropper det grønne nationalregnskab

Regnskabet, som viser sammenhængen mellem miljø og økonomi, har ikke fundet vej til regeringens finanslovsforslag. Det betyder ifølge Danmarks Statistik, at store dele af den bæredygtige databank ikke længere bliver opdateret, skriver Information. Tidligere klima- og energiminister, Connie Hedegaard, kalder prioriteringen "skuffende".

Tusindvis af muslimske rohingyaer fanget i Myanmar

Titusindvis af muslimske rohingyaer er fanget pĂĄ grænsen til Bangladesh uden mad og medicin. Satellitbilleder udgivet af Human Rights Watch viser, at desperate flygtninge forsøger at slippe væk fra kampene mellem Myanmars væbnede styrker og lokale militante. 

Fortsatte kampe i Filippinerne mod IS-loyale krigere

Filippinernes præsident Rodrigo Duterte erklærede i maj undtagelsestilstand i Mindanao, en region i den sydlige del af landet. Det skete, efter at omkring 600 væbnede krigere, der støtter Islamisk Stat, gik til angreb. IS-krigerne har fortsat kontrol over byen Marawi, trods hĂĄrde kampe med den filippinske hær.

12 migranter er lige nu fanget på dansk rutefærge

En alvorlig situation har i den seneste mĂĄned udspillet sig ombord pĂĄ den danskejede DFDS-færge 'Kaunas', der sejler i Sortehavet. 12 migranter har angiveligt smuglet sig ombord i tyrkiske lastbiler. De hævder at være statsløse palæstinensere og vil gerne i land. 

Puerto Rico er i alarmtilstand

Guvernøren i Puerto Rico har sat det amerikanske øsamfund i alarmtilstand og sat nationalgarden i beredskab, inden orkanen Irma rammer land, skriver Reuters. Også de tidligere dansk-vestindiske øer er i fare for at blive ramt af orkanen, der er en kategori 3, skriver AFP.

106-ĂĄrig afghansk kvinde stĂĄr til udvisning fra Sverige

Kvinden, Bibihal Uzbeki, kom sammen med 16 familiemedlemmer til Sverige som del af migrantstrømmen i Europa i 2015 og blev kendt som 'verdens ældste flygtning'. Uzbekis asylansøgning er blevet afvist af de svenske myndigheder, og hun stĂĄr nu foran udvisning, skriver AP. 

Diktatur sendte milliarder gennem Danske Bank

Danmarks største bank lod i flere ĂĄr regimet i Aserbajdsjan uhindret sende milliarder gennem fire konti i bankens estiske afdeling. Pengene er blandt andet gĂĄet til magtfulde politikere, højtstĂĄende embedsmænd og indflydelsesrige mediefolk verden over. Sagen viser, at Danske Bank groft har brudt hvidvaskreglerne, skriver Berlingske

Fire er fængslet i fynsk sag om 350 kilo hash

Tre mænd og en kvinde er anholdt i en sag om 350 kilo hash og to skydevĂĄben, som politiet søndag fandt pĂĄ forskellige adresser pĂĄ Nordfyn. De fire er mandag i et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i fire uger, oplyser vicepolitiinspektør Jens Langdal fra Fyns Politi. 

Dansk butikskæde er gået konkurs

Landmad, en ny kæde af købmandsbutikker med lokale varer, har indgivet konkursbegæring. Det skriver Finans.dk. Selskabet bag butikkerne, Landmad A/S, fremlagde for nylig et regnskab med et minus pĂĄ 3,6 millioner kroner. 

DBU giver danske fans kompensation for forsinkelser i Parken

Tusindvis af danske fans stod fortsat i kø, da kampen mod Polen blev skudt i gang fredag aften. De mange tilskuere, som blev lukket for sent ind til kampen i Parken, fĂĄr nu rabat til den næste hjemmekamp. DBU vil have det polske fodboldforbund til at betale for kompensationen, skriver Jyllands-Posten

Kenya skal igen til præsidentvalg i oktober

Det har Kenyas valgkommission netop annonceret. Valget afholdes den 17. oktober. Kenyas højesteret annullerede for tre dage siden præsidentvalget fra den 8. august pĂĄ grund af uregelmæssigheder. Her fik den siddende præsident Uhuru Kenyatta flere stemmer end oppositionslederen Raila Odinga. 

Al badning frarådes på strand på populær dansk ferieø

Tønder Kommune advarer nu om, ingen mĂĄ bevæge sig ud i vandet ved Lakolk Strand pĂĄ Rømø. Det sker, fordi en vandprøve viser et for højt indhold af colibakterier i badevandet ved stranden. Grænseværdien for forekomst af colibakterier er ifølge Tønder Kommune 1.000 enheder. Den aktuelle mĂĄling pĂĄ Lakolk Strand viste, at grænseværdien er overskredet med 5.000 enheder.