Fredagskoncert kritiseres for kaos og manglende oprydning

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Konstitueret ansvarshavende chefredaktør hos Det Nordjyske Mediehus er ikke enig i, at der manglede sikkerhed til fredagens gratis fest.

Radiokanalen ANR inviterede i fredags til gratis fest i Karolinelund i Aalborg.

Fejringen af radiokanalens 40-års fødselsdag blev dog så stor, at det resultererede i kaos og rod.

Sådan lyder kritikken i hvert fald fra flere deltagere til fredagsfesten – og efter en hel weekend er der stadig ikke ryddet ordentlig op, bekræfter Aalborg Kommune.

Nu vanker der en regning for oprydningen til radiokanalen, der er ejet af Det Nordjyske Mediehus.

Det bekræfter Aalborg Kommune og stadsgartner Kirsten Lund Andersen, hvis folk har været i gang det meste af mandagen inde i Karolinelund. Det er sket efter flere borgerhenvendelser fra lokale.

- Vi har jo tillid til, at folk kan opføre sig ordentligt. Det er så glippet her, og så får de lov til at betale, fordi de ikke kan rydde op selv, siger Kirsten Lund Andersen.

Blandt de optrædende til festen var Kato og Ude Af Kontrol.

Det er ANR, der som arrangør har ansvaret – også for oprydningen, oplyser kommunen

- De (arrangørerne, red.) efterlader jo området, og de bærer ansvaret for, at det er i ordentlig stand.

Har denne fest været mere vild end andre?

- Det må den have været. Voldsomt meget mere. Vi er jo sat i verden for, at folk kan bruge vores arealer. Jo flere der bruger dem, jo bedre skal de være til at behandle det ordentligt, siger stadsgartneren.

Væltede hegn og manglende vagter

Blandt de mange henvendelser og beretninger, som TV2 Nord har fået fra borgere, der også har sendt videoer, er det især kaosset op til og uden for festen, der går igen.

En krigszone, lyder det fra en bruger, der opholdt sig i den timelange kø.

- Vi bliver fuldstændig mast grundet skubben, skriver hun og langer ud efter arrangøren for ikke at have vagter før 17.30, når "der var kaos fra klokken 16".

- Det er unge mennesker, der kaster med flasker, brækker sig i køen, vælter hegn, står og stikker tissemanden ud ad hegnet for at tisse, lyder det videre fra en bruger, der har sendt en video af den store menneskemængde.

Hos Det Nordjyske Mediehus, hvor radiokanalen ANR hører under, er konstitueret ansvarshavende chefredaktør Karen Edelmann Keinicke ikke enig i, at der manglede sikkerhed. Faktisk var der ekstra sikkerhed og vagter sammenlignet med andre fredagsfester.

- Jeg var der selv fra klokken 17, og vi har ikke haft problemer med at styre det. Når der er rigtig mange unge mennesker, kan vi ikke være ansvarlige for den tilstand, de kommer i. Vi tager selvfølgelig ansvar for dem, når de er der, siger hun til TV2 Nord.

Hun erkender dog, at festen var stor.

- Det var helt klart en kæmpe positiv overraskelse, at så mange ville til koncert. Jeg tror aldrig, jeg har set så mange, der gerne ville til koncert.

- Vi bærer ansvaret

Den gratis koncert betød også, at mange i køen måtte gå forgæves.

At det skulle være ukontrolleret kaos, kan hun dog ikke genkende. Men at der var mange, som var fulde, er Karen Keinicke enig i.

- Faktisk så fulde, at vi måtte hjælpe enkelte ind i en taxa og hjem. Jeg har da også selv gjort mig nogle tanker om at sende børn under 18 år alene afsted med en flaske vodka i tasken – det kan jeg godt undre mig over. Til gengæld var der også nogle forældre, der var med.

- Dem tager jeg hatten af for.

I nogle af beretningerne fra deltagerne beskrives det, hvordan folk blev mast og overløbet tæt op ad de opstillede hegn.

- Nogle fik sig et skrub – og der var også en, der lå på græsset, hvor ambulancen havde svært ved at komme til. Vi bærer selvfølgelig ansvaret for, at vi holder en god fest. Men jeg tror ikke, du finder nogen, der ikke syntes, det var en fantastisk aften, siger chefredaktøren.

Tre dages oprydning – og ikke færdig endnu

I forhold til kritikken af den manglende oprydning siger chefredaktøren, at folk fra Det Nordjyske Mediehus har arbejdet i flere dage med oprydning.

Det flugter ikke helt med den oplevelse, som endnu en bruger har delt med TV2 Nord mandag. Hun skriver, at der stadig er rod, og det samme viser billeder, som TV2 Nord har taget i parken mandag middag.

- Folk går undrende rundt derover. Solen er fremme, og jeg skal i hvert fald ikke have min gåtur derovre i dag. Folk med hunde skal igennem de store bunker affald, fordi der jo er sat hegn op, skriver brugeren.

Karen Keinicke siger, at oprydningsarbejdet har været stort, og sender samtidig ros afsted til både Skraaen og deres frivillige samt politiet.

- Vi har været derinde i tre dage og går der også i dag for at rydde op. Vi er selvfølgelig trætte af den gene, det har givet folk, der ville bruge parken i weekenden. Men der er også meget affald, for der var nogle unge, der var rigtig fulde.

Og Karen Keinicke har heller ikke problemer med at hive tegnebogen frem efter fredagsfesten.

- Vi er helt med på at erstatte en smadret blomsterkrukke, og vi betaler også den regning, der kommer. Vi håber, at både borgere og Aalborg Kommune er glade for, at der arrangeres gratis fest for unge i kommunen, siger hun.

Aalborg Kommune har endnu ikke overblik over, hvad regningen løber op i, oplyser de til TV2 Nord.

Video: TV 2 Nord