Menighedsråd truer med at trække sig: - Enten må præsten gå, eller også går vi

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

I Ejstrup-Gludsted Sogne kræver menighedsrådet, at sognepræst Marlene Sigh går af, ellers vil rådet trække sig.

- Enten må præsten gå, eller også går menighedsrådet.

Sådan lyder det fra Annette Magnussen, der er formand for menighedsrådet i Ejstrup- Gludsted Sogne i det midtjyske.

Medlemmerne har sat et ultimatum, fordi de er frustreret over sognepræst Marlene Sigh, som de ikke mener gør sit arbejde godt nok. Blandt andet er nogle er de kirkelige handlinger som dåb og begravelse foregået for hurtigt og upersonligt, mener rådet.

Det er en ulykkelig og alvorlig situation.

HENRIK STUBKJÆR, BISKOP, VIBORG STIFT

- Noget handlede om menighedspleje og troværdighed. Det er ting, som folk i sognet har behov for - at man er der og er social i forhold til byens borgere. Vi fik henvendelser om, at det var mangelfuldt, siger Annette Magnussen, der har været en del af menighedsrådet de sidste seks år.

Ifølge formanden er de interne samarbejdsproblemer blevet større og større med årene, og tilbage i februar blev der holdt et formelt møde omkring situationen.

- Vi håbede, at vi kunne finde en måde at samarbejde på, men det gik i hårdknude til mødet, siger hun.

En alvorlig situation

Det er kun Kirkeministeriet, der kan afskedige en præst, og før det kan ske, skal vedkommende have gjort noget, der er på kant med straffeloven.

Men biskop i Viborg Stift Henrik Stubkjær håber stadig, at der kan findes en løsning.

- Det er en ulykkelig og alvorlig situation. Vi har et ganske godt menighedsråd nu, og hvis de nedlægger deres poster, så skal vi ud at finde et nyt menighedsråd, og det tror jeg ikke bliver enkelt, siger biskoppen.

Skæringsdatoen for menighedsrådet er 15. juni, og formanden for menighedsrådet håber også på en løsning, men hun er tvivlsom.

- Vi vælger den her dristige beslutning, fordi vi har forsøgt i lang tid at finde frem til en løsning. Vi håber på en løsning inden den tid, men jeg tror ikke på det, men jeg håber på det, siger hun.

Sognepræst Marlene Sigh har ikke ønsket at stille op til interview, men hun skriver til TV MIDTVEST:

- Jeg skal være den første til at beklage, at menighedsrådet ser sig nødsaget til at gå af. Situationen har været tilspidset i noget tid, men vi arbejder på at få tingene til at fungere, indtil der findes en permanent løsning. Jeg havde med mit gode hjerte gerne set, at vi havde en fælles vej frem.

Hun fortæller også, at hun ikke vil afvise at gå af som præst, og at det er en grum sag at være i.

Sognepræst Marlene Sigh har været ansat siden november 2015.