Efter kanonslag mod FCM-målmand: 39-årig skal i grundlovsforhør

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

En 39-årig mand fra Viborg skal lørdag for Retten i Herning, efter han kastede kanonslag, som eksploderede tæt på FCM-målmand.

En 39-årig mand fra Viborg skal lørdag fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Herning.

Det oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi Anders Olesen.

Det sker efter den skandale, der udspillede sig omkring Jonas Lössls mål i fredagens store playoff-kamp mellem Viborg FF og FC Midtjylland.

Kampen mellem de to rivaler blev nemlig afbrudt, fordi den 39-årig mand kastede kanonslag ned på banen, og den ene eksploderede tæt på målmanden, som derefter lagde sig på græsset og holdt om sit baglår.

Ifølge politiet er det en yderst sjælden sag.

- Det er meget sjældent, at nogle bliver fremstillet efter fodbold, for det er meget sjældent, at kanonslag bliver rettet mod spillerne, fortæller Anders Olesen.

Den 39-årige Viborg FF-fan er nu sigtet mod straffelovens paragraf 252, som ifølge vagtchefen kan give op til otte års fængsel.

I alt var der seks sager om fyrværkeri efter fodboldkampen, som endte 0-1 til FC Midtjylland.

Straffeloven § 252

§ 252 Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs vis forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Stk. 2. På samme måde straffes den, der på hensynsløs måde forvolder fare for, at nogen smittes med en livstruende og uhelbredelig sygdom.

Stk. 3. Justitsministeren fastsætter efter forhandling med ministeren for sundhed og forebyggelse, hvilke sygdomme der er omfattet af stk. 2.

Kilde: Danske Love.