Lokalt

Naboer til arrest vækket af fyrværkeri – igen

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

Sent tirsdag aften var der igen, igen ballade på Møllestræde ved Randers Arrest.

Efter en lang periode med hærværk, larm og ballade i området omkring Randers Arrest håbede naboerne, at der var kommet ro på igen.

Men tirsdag aften omkring klokken 22.30 var den gal igen.

Ifølge 2 naboer mødte 15-20 unge mænd op på gaden med kanonslag og store batterier, som skulle fyres af i anledning af, at en indsat i arresten angiveligt havde fødselsdag.

- Jeg var allerede faldet i søvn, men blev vækket af en masse larm og råb på arabisk. Og kort efter kom der de her kæmpe store kanonskrald. Det lød som åbningen af Skanderborg Festival, og det var næsten, som om gaden rystede, siger Nick Batsberg, der bor på Møllestræde.

Han er en af de mange naboer, der har valgt at stå frem i TV2 ØSTJYLLAND og fortælle om de massive problemer med larm og uro i området, der har fået flere til at flytte fra gaden.

I sidste uge reagerede Kriminalforsorgen ved at invitere naboerne til et dialogmøde, ligesom der også har været dialog med både kommune og politi om diverse tiltag for at komme uroen til livs.

Nick Batsberg og andre naboer var efterfølgende håbefulde. Og der har da også været i ro gaden i et par uger. Men tirsdag aften var den altså gal igen.

- Der kom 15-20 unge mænd i alderen 25-35 år i 6-7 biler fra flere retninger. De holdt vagt ved gadehjørnerne, havde kørt vanvidskørsel over for røde lyskryds og satte så det helt store fyrværkerishow op, siger Nick Batsberg.

- Selvom der blev ringet 112, i det øjeblik de kom og tog kampstilling i gaden, kom politiet ikke, før de havde nået at finde deres krudt frem og få fyret det af og ræset afsted for rødt lys i deres biler.

Østjyllands Politi bekræfter anmeldelsen om fyrværkeri ved arresten i Randers.

- En patrulje blev straks sendt afsted i forbindelse med anmeldelsen, men ingen personer med interesse for sagen blev truffet i området omkring arresten ved patruljens ankomst til stedet, oplyser politiet i en mail.

TV2 ØSTJYLLAND har talt med den nabo, der anmeldte episoden til alarmcentralen, og han bekræfter, at han ringede, inden der blev fyret af, og han bad eksplicit politiet rykke hurtigt ud.

Politistationen i Randers ligger cirka 450 meter fra Møllestræde, og Nick Batsberg har derfor svært ved at forstå, at det ikke er muligt for politiet at nå frem i tide.

Han har derfor skrevet og klaget til både Kriminalforsorgen og Østjyllands Politi. En klage, TV2 ØSTJYLLAND har set:

"Hvis det skal tage politiet så lang tid at fremmøde til så stort et problem og anmeldelse, så ser vi ikke anden løsning på problemet, end at arresten må hyre egne vagter og sætte mere belysning op", lyder det blandt andet.

Bedre byggeskik

Overordnede fællestræk for bygninger i bedre byggeskik-stil er:

  • Velkomponerede facader med enkle afdæmpede murværksdekorationer.

  • Enkle facader i blank mur i kombination med hvidkalkede gesimser – eller i nogle tilfælde pudsede og kalkede facader.

  • Frontkviste opført i plan med facaden.

  • Afvalmede og velproportionerede saddeltage belagt med vingetegl eller cementtagsten og med rygning lagt i mørtel.

  • Opsprossede hvidmalede vinduer med små rudeformater.

  • Fint bearbejdede hoveddøre.

  • Arkitektonisk sammenhæng mellem de forskellige bygningsdele samt med eventuelle udhuse.

Kilde: Slots- og Kulturstyrelsen

Nick Batsberg har brugt meget tid det seneste år på at feje glasskår op og fjerne rester fra fyrværkeri på gaden.

Men det gider han ikke mere.

- Jeg samlede lige lidt op i skraldespanden, der var fløjet op på mit fortov. Men ellers har jeg sagt, at jeg er færdig med at feje for arresten. Det må de selv gøre – eller få kommunen til det. Jeg har fået nok, siger han.