Lokalt

37 mister kørekortet: - Har aldrig oplevet lignende

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

Der er store problemer med bilister, der kører for stærkt ved vejarbejdet på Østjyske Motorvej.

Vejarbejderne på Østjyske Motorvej er ved at være godt trætte af fartglade bilister.

Derfor får de lige nu hjælp fra politiet, der laver fartkontroller nord for krydset ved Herningmotorvejen. Mandag gik 132 i fælden og 37 af dem mistede kørekortet.

- Det er tragisk. De prøver at gennemføre det her arbejde og genere folk mindst muligt. Og så kører folk alt for hurtigt, siger projektleder for Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen.

Initiativet til fartkontrollerne blev taget efter flere af vejarbejderne havde klaget over for høj fart fra bilisterne på motorvejen.

- De oplever utryghed, fordi de oplever, at der bliver kørt virkelig stærkt derude. Det er ubehageligt at arbejde i, siger Robin Højen Madsen.

Aldrig oplevet lignende

Hastighedsgrænsen ved vejarbejdet er sat ned til 50 kilometer i timen på en strækning over nogle kilometer, mens der andre steder er en begrænsning på 80 kilometer i timen.

Alligevel kører bilisterne igen og igen for hurtigt i området. Og selvom der har været problemer med det i forbindelse med vejarbejde på motorveje før, så er situationen på Østjyske Motorvej særlig voldsom.

- Det tyder på, at det har været ekstra slemt her. Jeg mindes ikke at have været med til et arbejde, hvor der har været så mange, der har kørt for hurtigt, siger Robin Højen Madsen.

Politiet vil over flere dage lave yderligere fartkontroller i området. Men der kommer også andre tiltag for at få bilisterne til at sænke farten.

Blandt andet skal en lastbil køre foran vejarbejdet for at tvinge bilerne ned i fart.

På strækninger med vejarbejde er der dobbelttakst på bøderne, og hvis man eksempelvis når op på en hastighed på over 71 kilometer i timen, hvor fartgrænsen er 50, står man til en betinget frakendelse af kørekortet.

Vejarbejdet vil fortsætte ind til cirka uge 27/28.