Lokalt

To jyske borgmestre bejler til Salling Group – åbner for ny Bilka til byen

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Brønderslev og Frederikshavn melder sig klar på at undersøge mulighederne for at få en Bilka til kommunen.

Det ser ikke ud af meget, men i fremtiden håber Brønderslev Kommunes borgmester, Mikael Klitgaard (V), at en mark lidt uden for Øster Brønderslev er fyldt ud af en Bilka-butik.

Meldingen kommer, efter at det torsdag kom frem, at Planklagenævnet har stoppet planerne om en Bilka i Hjørring.

- Brønderslev er Vendsyssels hjerte, det ligger lige i midten, så det er faktisk det mest fornuftige sted at lægge en Bilka, lyder det fra Mikael Klitgaard, borgmester i Brønderslev Kommune.

I går blev det slået fast, at planerne om en Bilka i nabokommunen Hjørring er droppet efter mere end ti års kamp. Den nyhed medførte handling i Brønderslev.

- Vi snakker med jævne mellemrum med Salling Group, og vi har taget kontakt til dem. Så vi er klar til at undersøge mulighederne. Det gør vi altid.

Det samme gør sig gældende hos nabokommunen Frederikshavn.

- Vi tager altid telefonen, hvis en investor ringer. Så hvis Bilka ringer, tager vi selvfølgelig en dialog med dem, siger Frederikshavns borgmester, Birgit S. Hansen (S).

Forskellige placeringer

Modsat Brønderslev har man i Frederikshavn kig på mulige placeringer inde i byen.

- Hvis den kommer ind til midtbyen, styrker den det, der er i forvejen. Så vil man få lyst til at gå ind og spise eller købe nogle nye sko i byens specialbutikker. Så den vil understøtte det eksisterende liv, forklarer Birgit S. Hansen.

Tror du, I vil kunne få tilladelse til at bygge så stor en forretning inde i byen?

- Det er noget af det, der har været udfordringen forskellige steder med planloven og Planklagenævnet, og hvis det bliver aktuelt, vil der gå en planlægning i gang, og det er vi myndighed på. Mere kan jeg ikke sige nu.

Ingen konkrete planer endnu

Om Salling Group, der står bag Bilka-varehusene, vender blikket mod en af de to kommuner i fremtiden, er stadig uvist. Men sikkert er det, at borgmestrene er klar.

- Hvis det viser sig, at den vil løfte midtbyen og styrke handlen i øvrigt, så vil vi gøre alt for, at infrastruktur, placering og det hele bliver til glæde for området. Det er vi sat i verden for, siger Birgit S. Hansen.

- Brønderslev ligger lige midt i Nordjylland og har altid været handelscentrum, så jeg tror, det vil være et rigtigt fornuftigt sted for Bilka at placere sig, lyder det fra Mikael Klitgaard.

Salling Group har i dag ikke ønsket at udtale sig om sagen.