Lokalt

Center blev evakueret – nu kommer politiet med opfordring efter bekymrende adfærd

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Torsdag blev butikscentret Borgen i Sønderborg evakueret efter en anmeldelse om, at en person var set med en revolver.

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer de unge, der torsdag eftermiddag løb rundt med legetøjsvåben i butikscentret Borgen i Sønderborg, til at henvende sig til politiet.

- I det her tilfælde har de haft en adfærd, der har skræmt folk i centret, og det vil vi gerne tale med dem om, så vi undgår, at det sker en anden gang, siger politikommissær ved Syd- og Sønderjyllands Politi Jan Rasmussen til TV SYD.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog torsdag klokken 15.49 en anmeldelse fra en borger, der havde set en ung mand i shoppingcentret med en revolver.

Af sikkerhedsmæssige årsager blev centret evakueret. Efter et par timer var situationen normaliseret.

De unge er endnu ikke identificeret. Derfor opfordrer politiet de to yngre mænd til at henvende sig til dem.

Desuden opfordrer politiet borgere med informationer, der kan hjælpe i efterforskningen, til at ringe på telefonnummer 1-1-4.

Kan få et retsligt efterspil

Politiet efterforsker nu sagen og har blandt andet gennemset videoovervågningsmaterialet fra centret, der dokumenterer, at to unge mænd løb rundt og legede med legetøjsvåben.

- Vi kan se på overvågningen, at legetøjsvåbnene har været synligt fremme, og de har peget rundt omkring med dem, samt de har peget på hinanden. Det er den adfærd, vi er meget bekymrede for, og som vi har forståelse for, der kan skabe skræk og rædsel for de øvrige i centret, forklarer Jan Rasmussen.

Der kan være tale om et strafbart forhold, hvilket efterforskningen ifølge politikommissæren vil afklare.

- Det er vores vurdering, at der kan komme et retsligt efterspil, og hvad det bliver, foretager vi en vurdering af, når vi har det fulde overblik over sagen. Derfor er det vigtigt, at vi får de unge ind, så vi kan få deres udsagn, fortæller Jan Rasmussen.

Han understreger desuden, at det er drengenes adfærd, der kan være strafbar, og ikke deres besiddelse af legetøjsvåben.

- Man må selvfølgelig gerne prøve et legetøjsvåben i en forretning, men deres adfærd har skræmt andre kunder, og man skal huske, at det på afstand kan være svært at skelne mellem legetøjsvåben og ægte våben, da de jo er lavet til at ligne den ægte vare så godt som muligt, siger Jan Rasmussen.