Central bro i Østjylland spærres

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

Vejarbejdet over jernbanen i det centrale Horsens er snart overstået, men inden da skal trafikanterne i fem dage finde andre veje.

Det skal være skidt, før det bliver godt.

Det lille danske ordsprog kan trafikanterne tygge på, når de op til påske skal finde alternative veje i det centrale Horsens.

Her bliver broen over jernbanen på Silkeborgvej og Vestergade - afhængig af hvilken retning man kommer fra - spærret fra 31. marts til 5. april.

Siden sommeren 2022 har Banedanmark arbejdet på at hæve broen, så der bliver plads til både tog og køreledninger. Det sker som en del af den store opgradering af jernbanen i det østjyske, så togene på sigt kan køre på strøm.

Nu nærmer arbejdet sig sin afslutning, og derfor er Banedanmark og Horsens kommune enige om en slutspurt, så broarbejdet kan afsluttes næsten to måneder før, det ellers var planlagt.

FEM DAGE MED SPÆRRING:

Spærringen af den centrale bro over jernbanen indledes fredag den 31. marts klokken 20 og varer efter planen til onsdag den 5. april klokken 18. Sluttidspunktet kan svinge nogle timer, varsler Banedanmark.

Det betyder derfor spærring i de pågældende dage, mens asfaltmaskinerne og arbejderne knokler på for at få lagt ny belægning på broen.

Det oplyser Banedanmark i en skriftlig opdatering om arbejdet.

- Som nabo til arbejdet må man desværre forvente støj fra arbejdet og de maskiner, vi benytter. Der vil også være forøget tung trafik i området.

- Banedanmark beklager de ekstra gener, som arbejdet og vejspærringen måtte have for naboer, trafikanter og borgere i almindelighed, skriver Banedanmark.

I de fem dage, hvor der er spærret, etableres der omkørsel i byen.

Efterfølgende kan der være enkelte små hængepartier, som skal klares senere, varsler Banedanmark, ligesom arbejdet under broen med køreledninger stadig er i udsigt.