Lokalt

Overlæge udtalte kritik af forholdene på akutafdeling - nu har han sagt op efter "stort internt pres"

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Han peger selv på, at ledelsen har udsat ham for et stort pres og får opbakning fra kollega. Ledelsen har ingen kommentarer.

Han stillede sig i front og talte for bedre vilkår på akutafdelingen i Gødstrup men må nu selv tage konsekvenserne af et stort pres.

Overlæge på akutmodtagelsen på Regionshospitalet Gødstrup Anders Møllekær har sagt sit job op.

Det skriver han i en mail til TV MIDTVEST.

- Jeg er efter samråd med min læge blevet langtidssygemeldt og har på baggrund af forløbet valgt at opsige min stilling, skriver han.

Overlægen begrunder sin opsigelse med, at han har været udsat for et stor pres fra hospitalsledelsen.

- Kampen for patienternes sikkerhed har haft store personlige omkostninger for mig. Jeg har under forløbet oplevet at være udsat for et stort internt pres af personlig karakter og fra hospitalsledelsens side, skriver han.

Tvist med ledelsen

Akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup har været et varmt samtaleemne siden midten af januar.

Omkring nytår blev Anders Møllekær som talsperson ansigtet på et bekymringsbrev, hvor lægerne råbte op omkring forholdene på afdelingen og gik offentligt ud med deres bekymring for patienternes sikkerhed.

De mente, at grænsen for overbelægning og belastning var nået og kaldte situationen "uholdbar".

- Når vi er så pressede, som vi er, så bliver vi bekymrede for patienterne, har Anders Møllekær tidligere sagt til TV MIDTVEST.

Jeg håber, at vi på sigt bliver hørt. Det har hele hospitalsvæsnet brug for

Anders Jørgensen, overlæge og talsmand

Til Herning Folkeblad har Anders Møllekær tidligere udtalt, at patienter med kritisk sygdom ikke har fået den rette behandling på grund af travlhed.

Den og andre udtalelser fik hospitalsledelsen til at reagere på kritikken.

- Det (at patienter dør, red.) skal vi have set dokumentation for, hvis vi skal forholde os til det, har lægefaglig direktør på regionshospitalet Jens Friis Bach tidligere sagt.

Vil savne kollega

Overlæge Anders Jørgensen ærgrer sig over, at han har mistet sin kollega. Han beskriver Anders Møllekær som vellidt og dygtig.

- Det er stort tab. Det bliver svært at erstatte, siger han.

Anders Jørgensen fortæller desuden, at han ser sin nu tidligere kollegas kritik af ledelsen som "alvorlig" og "bekymrende".

- Jeg er blevet tilbage på afdelingen. Jeg håber ikke, at jeg kommer til at opleve det, siger han.

- Jeg har den største respekt for og tillid til akutafdelingens læger, sygeplejesker og øvrige personale, jeg deler et stærkt fællesskab med

Anders Møllekær

Anders Jørgensen medvirker i dokumentaren 'Den Travle Akutmodtagelse' men vil nu få en endnu mere fremtrædende rolle som talsmand for afdelingens overlæger.

- Jeg håber, at vi på sigt bliver hørt. Det har hele hospitalsvæsnet brug for, siger han.

Anders Møllekær skriver i sin mail, at han har stor respekt for de ansatte på akutmodtagelsen:

- Jeg har den største respekt for og tillid til Akutafdelingens læger, sygeplejesker og øvrige personale, jeg deler et stærkt fællesskab med.

Hospitalsledelsen på regionshospitalet oplyser til TV MIDTVEST, at man ikke ønsker at kommentere opsigelsen, da der er tale om en personalesag.