Støjberg tilføjer endnu en DF-afhopper til sit parti

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

Han blev valgt ind i Aarhus byråd som spidskandidat for Dansk Folkeparti. Nu melder han sig under fanerne hos Inger Støjberg.

Byrådsmedlem Jakob Søgaard Clausen forlod sammen med mange andre Dansk Folkeparti i 2022. Og ligesom mange af de andre afhoppere er han nu at finde i Danmarksdemokraterne under Inger Støjbergs vinger.

Det bekræfter han selv mandag morgen. Han bliver den første til at repræsentere partiet i Aarhus byråd.

- Fra den platform kommer jeg til at vise, hvorfor det er vigtigt med et parti som Danmarksdemokraterne i Aarhus byråd, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Tilløbet har været langt. Ifølge Jakob Søgaard Clausen skulle han også bruge lidt tid på at tænke sig om efter sit exit fra Dansk Folkeparti.

- Nu er Danmarksdemokraterne et nyt parti, og der kom et folketingsvalg hurtigt efter stiftelsen. Jeg havde også brug for at se tiden an og tage nogle gode snakke med dem, siger han.

Fortsætter sit arbejde

Byrådsmedlemmet ønsker ikke at oplyse, hvem der tog den indledende kontakt i forhold til det nye parti. Men hans indmeldelse er sket efter flere gode snakke mellem partiet og den tidligere DF'er.

For Søgaard Clausen har det været vigtigt at kunne arbejde videre med de mærkesager, han blev valgt til byrådet på i 2021 for Dansk Folkeparti.

Han vil inddrage borgerne i byudviklingen, sikre tryghed i byen og en god tilværelse for de ældre.

- Det har vi haft nogle snakke om, og det passer rigtig fint med det, Danmarksdemokraterne står for. Man vil ikke kunne mærke den store forskel i forhold til det, jeg har arbejdet for indtil nu, siger han.

Tre på stribe

I november stormede hans nye parti ind i Folketinget med 14 mandater. Men Søgaard Clausen har ingen planer om at skulle på Christiansborg.

- Det har jeg ingen planer om. Jeg er glad for det lokale arbejde i byrådet, siger han

Jakob Søgaard Clausen er blot det seneste eksempel af østjyske byrådsmedlemmer, der er skiftet til Danmarksdemokraterne.

I begyndelsen af marts kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle, at Martin Frausing Poulsen fra Skanderborg og Diana Therese Mikkelsen fra Norddjurs også meldte sig under Inger Støjbergs faner.

De har også begge forladt Dansk Folkeparti.