Lokalt

Par fik chok på vej til bageren: - Fuck, det er jo en ulv

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

En "teenageulv" er spottet i udkanten af Brande. Ekspert forklarer, hvorfor den var i byen.

Søndag morgen var Lone Hyldahl på vej fra Thyregod til Brande med sin mand efter morgenbrød, da det, der lignede en løs hund, pludselig kom til syne.

Manden satte farten ned, mens dyret luntede roligt foran bilen i udkanten af vejen. Først her gik det op for Lone Hyldahl, at det ikke var en hund.

- Da den er 20 meter fra bilen, opdager jeg det og råber til min mand: "Fuck, det jo en ulv", gengiver hun over for TV MIDTVEST.

Lone Hyldahl fik kameraet frem og fulgte i bilen efter ulven, som satte i løb, drejede ind ad Ny Sandfeldvej og videre ind på en mark, hvor den stoppede op og så efter parret i bilen.

- Så beslutter vi os for, at ulven må være ulv og fortsætter ind til bageren, fortæller Lone Hyldahl.

Hendes optagelser kan du se øverst i artiklen.

Hvalp på udkig efter et sted at slå sig ned

Lone Hyldahl sendte også videoen til Naturhistorisk Museum i Aarhus, som overvåger ulvene i Danmark.

Der er de ikke et sekund i tvivl om, at der ganske rigtigt er tale om en ulv.

- Det er et ungt dyr, som er mindre end et år gammel, vurderer Kent Olsen, som er forskningschef og leder af ulveovervågningen i Danmark.

- Da vi er så tidligt på foråret, som vi er, er det nærliggende at tro, at det er en af hvalpene fra de to danske ulvekuld fra enten området omkring Hovborg eller Skjern-området. Det kan også være en hvalp fra Tyskland, som er kommet til Danmark, men de når typisk først herop lidt senere på foråret, fortæller han.

Pelsens farve og dyrets adfærd indikerer ifølge Kent Olsen, at der er tale om en "teenageulv", som har været på vej ud for at finde en mage og et sted at slå sig ned.

- Det, at den stopper op i lidt tid og lige afkoder situationen, er et tegn på, at det stadig er en ung ulv, siger han.

Tæt på bebyggelse

Lone Hyldahl, som mødte ulven på tæt hold, kalder oplevelsen "kæmpe stor".

- Det er jo et stort, flot dyr, så det var kæmpe stort at se den i virkeligheden. Jeg er ikke modstander af ulve generelt, og det er jo spændende at se så store dyr uden for Zoologisk Have, siger hun.

Hun har ofte tænkt, at det kunne være spændende at møde ulven, fortæller hun. Men hun havde troet, det ville være sket på én af hendes mange vandreture i Thy, hvor parret har sommerhus.

- Jeg undrede mig over, at den var så tæt på bebyggelse. Det var jo meget tæt på byen, så det var lidt underligt, siger hun.

Men det er langt fra usædvanligt, at ulve på denne tid af året forvilder sig ind i byen, fortæller ulveeksperten Kent Olsen.

- Om foråret udvandrer hvalpene fra det sted, de er født, og de bruger også ofte stier og veje til at søge nye områder. I ulvens optik er vejen en ledelinje og nemmere at bruge end højt græs, og pludselig så kommer morgentrafikken, siger Kent Olsen.

Han er derfor ikke i tvivl om, at ulven her ikke har tænkt sig at slå sig ned i Brande midtby.

- Den er på vej videre og forsøger bare at finde den nærmeste vej ud. Og den opfører sig som forventet: når den møder mennesker, skynder den sig væk.