Lokalt

Irma-varer sælges til overpris

TV 2 Kosmopol logo
I samarbejde med TV 2 Kosmopol

Flere Irma-varer bliver revet af hylderne. Og det har nu fået flere til at sætte de eftertragtede varer til salg til højere priser.

De første Irma-butikker lukker i uge 10.

Det gælder for eksempel Irma på Roskildevej i Valby og Irma på Godthåbsvej i Vanløse, som begge er butikker, der skal lukke permanent. De butikker, som skal konverteres til andre butikker, lukker først lidt senere.

Det oplyste Coop tirsdag i sidste uge.

Men uvisheden om, hvorvidt det stadig er muligt at få varerne med logo på, når de sidste butikker slår dørene i, har skubbet til efterspørgslen.

Hos Coop er det da også tydeligt, at kunderne vil have fat i logo-varerne.

- Vi har haft en cirka en seksdobling af salget af Irma-varer som indkøbsnet, sko, viskestykker og lignende den seneste uge, skriver informationsdirektør i Coop, Jens Juul.

Net til 500 kroner

Tager man et kig i Facebook-gruppen ”Bevar Irma” bliver der også her efterspurgt Irma-net, dåser og viskestykker.

Coop har meddelt, at nogle Irma-varer fortsat vil kunne købes i de andre Coop-butikker, når Irma lukker. Men det vides endnu ikke, om logo-varerne overlever.

- Vi har endnu ikke konkret fastlagt, hvilke Irma-varer, der skal med over i Coop, skriver informationsdirektør Jens Juul.

De første salgsannoncer med Irma-varer dukkede allerede op, da Coop meldte lukningen ud. Her kunne man blandt andet erhverve sig et hvidt Irma-net for 500-700 kroner på den blå avis.

Nu har flere andre fået øje på den store efterspørgsel – og en mulig guldgrube.

Flere har sat det hvide Irma-net til salg for 300 kroner på DBA. Nettet koster mellem 35 og 50 kroner i butikkerne alt efter form og design.

Det er også muligt at få fat i Irma-viskestykker i flere forskellige farver for 190 kroner stykket. Disse står til 33 kroner i butikkerne.

Flere varer på vej

Skulle man have forelsket sig i et lyserødt eller blåt net, og vil man ikke ud og lede i butikkerne, så fås de til 260 kroner på DBA. ”Et stykke danmarkshistorie”, står der i annoncerne. Disse kan fås til 45 kroner i Irma-butikkerne, hvis der altså er flere tilbage.

Men hvis man synes, at priserne er lige til den gode side, så er der stadig håb. Der skulle således være flere logo-varer på vej ud i butikkerne.

- Vi har stadig varer på lager, og der kommer løbende flere varer ud i butikkerne, skriver Jens Juul.