Lokalt

Slut med gratis parkering i Aalborg Lufthavn

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Grunden til, at man indfører betaling på parkering, er, at man vil gøre lufthavnen mere attraktiv.

Aalborg Lufthavn har altid været kendt for sin gratis parkering.

Men den tid er slut nu.

Aalborg Lufthavn har nemlig valgt at indføre parkeringsafgifter ligesom landets øvrige lufthavne.

- Vi gør det her, fordi vi fortsat vil være en attraktiv og relevant lufthavn, og en del af det er også at vækste lufthavnen. Vi vil gerne have et attraktivt udbud af ruter og kunne vækste over tid. Derfor er det også nødvendigt at gøre.

Er ikke bange for at miste kunder

Den nye pris for parkering ved lufthavnen lyder på 20 kroner per påbegyndt døgn..

Og selvom den tidligere gratis parkering hos lufthavnen har trukket mange til, så frygter lufthavnsdirektør, Niels Hemmingsen, ikke for, at den nye afgift vil mindske antallet af rejsende.

- Jeg tænker ikke, at folk vælger os fra på grund af det. Det største springbræt er, at vi går fra, at noget var gratis til, at det nu koster penge, men vi er stadig Danmarks billigste lufthavn på parkering, konstaterer lufthavnsdirektøren og fortsætter.

- Det er rigtigt, at gratis parkering har været en stærk USP (unique selling point, red.), men folk vælger jo ikke en lufthavn kun på grund af gratis parkering. Man vælger den også, fordi den er attraktiv og har det ruteudbud, som man ønsker.

Vil være mere attraktiv

Årsagen til, at man har valgt at indføre betaling på parkering, er, at direktøren ønsker at gøre lufthavnen mere attraktiv.

- Afgiften går til det hele herude, heriblandt det at udvikle vores infrastruktur og konkurrencen om ruter. Vi har bygget parkeringspladser i mange år og har brugt tocifrede millionbeløb på det. Skal vi til at bygge til og udvide, så koster det jo også, og det skal pengene også være med til at gå til, forklarer Niels Hemmingsen.

Med den første afgift på parkering i lufthavnen kan man godt frygte for, at det bare er begyndelsen, og prisen på parkering over tid blot stiger og stiger, men det er ikke planen. I hvert fald ikke for nu.

- Vi kan ikke love noget som helst, for vi ved ikke, hvordan fordelingen kommer til at blive. Jeg har en forventning om, at vi måske får et større træk på toget. Men det her er ikke et spørgsmål om at hæve priserne igen og igen. Det er ikke vores motiv, forsikrer Niels Hemmingsen.

- Vi har en forventning om, at det her kommer til at bidrage til væksten fremadrettet og samtidig sørger for at gøre lufthavnen relevant for dem, som bor i regionen, men også for at kunne trække andre fra landet til og turister, siger han.

Lufthavnen forventer, at de nye regler gælder fra torsdag 20. april 2023.