Politijagt med 200 kilometer i timen: 38-årig mand stak af og endte med at køre galt

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Politiet forsøgte onsdag eftermiddag at stoppe en mandlig bilist, der kørte for stærkt. Herefter udviklede biljagten sig dramatisk.

Onsdag eftermiddag måtte en af politiets færdselspatruljer på overarbejde, da en personstandsning - som politiet kalder det - endte med at udvikle sig noget ud over det sædvanlige.

Patruljen kom kørende på rute 34 i nærheden af Haderup, da en sort personbil pludselig fangede dens opmærksomhed.

- Patruljen forsøger at få føreren af bilen til at standse, fordi han er blevet målt til at køre for stærkt. Det reagerer han så på ved at accelerere op og stikke af fra politiet, fortæller Andreas Andersen, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Herefter fulgte en længere politijagt, da den sorte personbil insisterede på ikke at blive konfronteret af politiet.

Jagten gik imod Skive, hvor hastigheden befandt sig i mellem 150-200 kilometer i timen.

Endte brat, da bil kørte af vejen

20 kilometer nord for Haderup i nærheden af Hvidemose endte jagten så brat, da den sorte personbil kørte af vejen, hvor den endte med at forulykke. Her kunne politiet konstatere, at føreren var en 38-årig mand fra Holstebro.

- Det viste sig, at han var i besiddelse af narkotika, så det kan måske forklare, hvorfor han ikke ønskede at blive stoppet, fortæller vagtchefen.

Der var ingen andre implicerede i ulykken, men efterfølgende blev en ambulance tilkaldt, fordi ulykken var sket i høj fart.

- Føreren var en 38-årig mand fra Holstebro, og han er nu til observation på hospitalet i Gødstrup. Mit indtryk er, at han ikke er kommet voldsomt til skade, fortæller vagtchefen.

Manden er fortsat passet op af politiet, som nu skal tage stilling til, om der er grundlag for at fremstille ham i Grundlovsforhør. Han har foreløbigt fået beslaglagt sin bil, og han er sigtet for vanvidskørsel og besiddelse af narko.